Kjell Engmans ESC-statyett

Har precis, som större delen av landets befolkning, tillbringat kvällen framför eurovisions-schlager-festivalen på tv. Tyvärr föll inte Charlotte Perellis "Hero" så många på läppen och Sverige hamnade på en 18:e plats. Tycker ändå att vi kan vara stolta då vinnaren Ryssland får en bit svensk design med sig hem! Vinnarstatyetten är nämligen designad av Kjell Läs Mer »

Kjell Engmans ESC-statyett

Har precis, som större delen av landets befolkning, tillbringat kvällen framför eurovisions-schlager-festivalen på tv. Tyvärr föll inte Charlotte Perellis "Hero" så många på läppen och Sverige hamnade på en 18:e plats.

Tycker ändå att vi kan vara stolta då vinnaren Ryssland får en bit svensk design med sig hem! Vinnarstatyetten är nämligen designad av Kjell Engman, glasdesigner verksam inom Orrefors Kosta Bodakoncernen de senste 30 åren.

Statyetten är från och med i år tävlingens officiella vandringspris och har formen av en klassisk mikrofon. Den är massiv, tillverkad helt i klarglas med blästrade och målade detlajer.

Kjell Engman har även designat glasskon som vinnaren av svenska Let’s dance får.


Foto: kostaboda.se


Inga kommentarer på "Kjell Engmans ESC-statyett"

 1. Hanna-Sofia skriver:

  Otroligt fin statyett, den behöver vi inte skämmas för. Jag skrev pokal hos mig, hur kunde jag skriva så? Måste genast ändra.

 2. :.sara skriver:

  Åhh jag visste inte om att du gjort ett inlägg hanna-Sofia.. Ska genast in och kolla!

 3. Hanna-Sofia skriver:

  Nej inget speciellt om Statyetten, nämnde den bara.

 4. Sverrevanessa skriver:

  Thanks for your hard work,the info ,links , and rescourses are an asset to our business.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • tengbom_istallet_img_0040 Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • littlemissfixit_eggrack Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • lmfi_ikeavintage_safarichair01 Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • calabaz_street_L Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »