Den där Mary

Just nu är det historiska dagar på jobbet. Liksom förra veckan tillbringar jag denna vecka med en levande IKEA -legend, nämligen Mary Ekmark. Mary har jobbat inom IKEA i 43 [!] år och hunnit med allt ifrån katalogen, till varuhus och designavdelningen. Hon är faktiskt inte som någon annan jag träffat, hennes spektra av kunskap Läs Mer »

Den där Mary

Just nu är det historiska dagar på jobbet. Liksom förra veckan tillbringar jag denna vecka med en levande IKEA -legend, nämligen Mary Ekmark. Mary har jobbat inom IKEA i 43 [!] år och hunnit med allt ifrån katalogen, till varuhus och designavdelningen. Hon är faktiskt inte som någon annan jag träffat, hennes spektra av kunskap är så fantastiskt och hon är som en aldrig sinande källa av glädje, inspiration och IKEA-anda. Jag försöker suga åt mig som en svamp. Inte nog med att Mary allena är en ikon. Hon är dessutom gift med Lennart Ekmark, med lika lång IKEA-historia bl. a som designchef.

Inspirerande – det ordet räcker knappast till!


Inga kommentarer på "Den där Mary"

 1. Hanna-Sofia skriver:

  Du har väl sett att du är länkad hos Sköna Hem 🙂

 2. Richardjasmine skriver:

  Fabulous site. Keep it up ,best regards and shalom to all of you


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • tengbom_istallet_img_0040 Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • littlemissfixit_eggrack Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • lmfi_ikeavintage_safarichair01 Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • calabaz_street_L Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »