Dukningstips – personlig dessert

Visst älskar man när något känns personligt? Därför är bordsplaceringskort ofta lyckade för då känner gästen sig utvald, att "det finns en plats just för mig". Detta är även ett jättebra sätt att skilja mat till allergiker från de övriga på. Serverar man alkohol kan man exempelvis använda olika färg på bandet till de alkoholfria Läs Mer »

Dukningstips – personlig dessert

Visst älskar man när något känns personligt? Därför är bordsplaceringskort ofta lyckade för då känner gästen sig utvald, att "det finns en plats just för mig". Detta är även ett jättebra sätt att skilja mat till allergiker från de övriga på. Serverar man alkohol kan man exempelvis använda olika färg på bandet till de alkoholfria alternativen.
Man kan märka alla möjliga delar av dukningen; platsen, tallriken, glaset eller som här – desserten.

Skriv ut gästernas namn på papper. Skriver man för hand så blir det ju väldigt personligt och har man ett passande typsnitt funkar skrivaren perfekt, som för den här texten som jag tyckte hade passande julkänsla. Om man vill kan man göra en klippmall runt namnet.
Knyt fast ettiketten med ett sidenband eller snöre, var okonventionell – bjud på dessert ur ett glas så har du och något att knyta i, och servera!

Om man händelsevis inte skulle ha koll på vem som är vem kan man ju låta gästerna själva leta rätt på sitt namn.


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Dukningstips – personlig dessert"

 1. Karoleen skriver:

  Vilken fin ide! Perfekt så här i jultider också med det röda och vita.

 2. Mor skriver:

  Mmmm, Saris vad fint o fiffigt du gör… Är så kul att följa din blogg och du passar verkligen för att designa det mesta…:)) Är så glad för din skull!! Tack för fina kommentarer i min blogg och hoppas vi ses innan året tar slut..:)Ha det så gott nu fru Z!

  Puss o kram o hälsa Jepson!!!

 3. Sofia skriver:

  Vilket fint typsnitt! Kan man hitta det nånstans?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »