Söndagsbrunch på Byttan

I helgen har vi haft finbesök av vänner från Gotland och då kändes det helrätt att ta en söndagsbrunch på restaurang Byttan. Byttan är restaurangen mitt i stadsparken som har anor sedan 1880-talet men fick en rejäl ansiktslyftning under 2008 och är nu en av Kalmars hetaste (och snyggaste) platser.Inredningen går i sobra, jordnära färger Läs Mer »

Söndagsbrunch på Byttan

I helgen har vi haft finbesök av vänner från Gotland och då kändes det helrätt att ta en söndagsbrunch på restaurang Byttan. Byttan är restaurangen mitt i stadsparken som har anor sedan 1880-talet men fick en rejäl ansiktslyftning under 2008 och är nu en av Kalmars hetaste (och snyggaste) platser.

Inredningen går i sobra, jordnära färger och de vitkalkade väggarna känns helrätt ihop med de organiska lamporna och de enorma mängder organza  för fönstrena. Jättetavlan har min kompis Charlotte Ryberg/Disco Volante målat och den passar finfint ihop med de fantastiskt vackra stormlyktorna  i guld från Skogsberg&Smart.

Vägg i vägg med restaurangen ligger Kalmars nya konstmuseum och på uteserveringen kan man åka skridskor.

Buffén är såklart jättegod med allt ifrån scones & sylt till bacon, omeletter, frukt och efterätter i överflöd. Kalaset kostar 169:- och det är i dyraste laget tycker jag, men eftersom utsikten över både havet och Kalmar slott ingår så går det an. Dessutom är personalen jättetrevlig, särskilt deras barchef Thomas som lät mig ta bilderna.

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Söndagsbrunch på Byttan"

 1. Anna-Karin skriver:

  Tänk om vi känt till det stället när vi var i Kalmar för ett par år sedan.

 2. Mor skriver:

  Mmmmm.. vad mysigt det ser ut.. Vad fina bilder du har tagit!

  Dit vill jag gå, när jag kommer till Kalmar..:)

  Puss!

 3. Sara skriver:

  Japp, dit får vi gå och äta pannkisar mamma!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »