Matsalsbord – vitt och stort så in i Norden

Ni som har hängt med ett tag här på bloggen vet att jag i höstas gjorde en lång lista på saker som jag skulle göra för att få till vardagsrummet som jag vill ha det. Överst på den listan var att lämna in vårat matsalsbord på lackering, något som skjutits på framtiden och visst är Läs Mer »

Matsalsbord – vitt och stort så in i Norden

Ni som har hängt med ett tag här på bloggen vet att jag i höstas gjorde en lång lista på saker som jag skulle göra för att få till vardagsrummet som jag vill ha det. Överst på den listan var att lämna in vårat matsalsbord på lackering, något som skjutits på framtiden och visst är det så att ibland händer (eller som i det här fallet: händer inte) saker av en anledning för i veckan så dök det upp ett vitt NORDEN-bord på fyndavdelningen. Som nytt, fast billigare! Bordet vi tänkt lämna på vitlackering var ett likadant bord i massiv björk och det som hindrade oss var att det inte var riktigt lika rymligt och proportionerligt längre eftersom vi kapade skivan för några år sedan för att få plats med det i vår gamla lägenhet. Så nu fick vi liksom ett likadant bord till fullstorlek (100×266 cm med iläggsskiva) som redan är vitt. NORDEN är ganska rustikt och har en lätt lantlig känsla över sig, något som kanske kunnat krocka i vår lite modernare stil. Men jag älskar det och tycker att det passar bra hos oss eftersom det funkar perfekt som sybord, matbord som easy-peasy rymmer åtminstone 14 gäster och även håller att dansa på!

PS. ett bättre begagnat NORDEN-bord i björk, lite kortare med åldern som sig bör, med tillhörande karaktärsdrag i form av solblekning och repor… anyone? DS


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Matsalsbord – vitt och stort så in i Norden"

 1. Oh så fint! Precis ett sånt bord är jag på jakt efter. Men har lovat maken att sälja det nuvarande INNAN det blir inköp av ett nytt. 😉
  Kram på dig och trevlig vecka!!! Vi hörs!

 2. Lotten skriver:

  Supersnyggt! Hade jag haft mer plats och inte haft mitt älskade gamla slagbord så hade det blivit ett vitt Norden för mig med 😉

 3. Camilla skriver:

  Grattis till ett bra köp! Vi lämnade in vårt Norden-bord för lackering för ett par år sedan (innan de gick att köpa i vitt) och vi är supernöjda.

 4. Purple Area skriver:

  Så fint det blev med det vita!

 5. jenny skriver:

  Det blev ju jättesnyggt! Jag är helt såld på olika sorters stolar till ett snyggt matbord och har funderat på om detta ska bli mitt kommande projekt! Din "matsalsgrupp" är precis en sån som har jag har haft i bakhuvudet, haha! Jag ska visa karln och se vad han tycker…:)

 6. Martina skriver:

  Fasen va snyggt!

 7. Samma bord som här hemma. Trivs med det så in i norden också 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »