CHARLOTTA metervara – Svensk Manga från IKEA

En av alla nyheter som finns på IKEA den 1:a februari är metervaran CHARLOTTA av Åsa Ekström. Åsa är illustratör med förkärlek för det japanska serietecknandet manga och har i sin textilserie för IKEA låtit mangan bli svensk med metervara i fem varianter: CHARLOTTA MÄRKE – japansk tatuerarkonst med skandinaviska motiv, mönstret föreställer en manga-tjej Läs Mer »

CHARLOTTA metervara – Svensk Manga från IKEA

En av alla nyheter som finns på IKEA den 1:a februari är metervaran CHARLOTTA av Åsa Ekström. Åsa är illustratör med förkärlek för det japanska serietecknandet manga och har i sin textilserie för IKEA låtit mangan bli svensk med metervara i fem varianter:

CHARLOTTA MÄRKE
– japansk tatuerarkonst med skandinaviska motiv, mönstret föreställer en manga-tjej i svensk folkdräkt och en viking. CHALOTTA HIMMEL – inspirerad av japanska träsnitt, Ukiyo-e som varit en konstform sedan 1600-talet. CHARLOTTA VILD – skandinaviska djur av origami. CHARLOTTA TECKNING – siluetter av kända skandinaviska byggnader tillsammans med Godzilla. CHARLOTTA BLOCK – där designern visar sin kärlek till Tokyo ”en underbar, nästan magisk stad i neon”. CHARLOTTA metervara är av 100% bomull med grått tryck på vit botten och kostar 39:-/m.

Enligt Åsa beskriver blandningen av gammalt och nytt den japanska kulturen på ett slående sätt; tradition tillsammans med nytänkande, respekt och respektlöshet i harmoni. Personligen höjer BLOCK och TECKNING pulsen på mig (man bara måste älska mangaflickan i lovikavantar) och som den nippofil jag är klurar jag redan på var jag kan använda tygerna. Vill du se mer av Åsa Ekström hittar du hennes blogg här.


Foto: eget kollage av pressbilder från IKEA


Inga kommentarer på "CHARLOTTA metervara – Svensk Manga från IKEA"

 1. C skriver:

  Aha, där kom det…. Cyklar förbi IKEA Communications som gör katalog, web mm på väg hem från jobbet och har för mig att det är där jag har sett det snygga tyget i deras stora fönster och såklart undrat när detta kommer till försäljning. Riktigt nice måste jag säga, nu får det bli en tur förbi textil.

 2. jenny skriver:

  Riktigt roliga och coola tyger! Ikea den 1 feb väntar så det inte tar slut:) Då vet man ju aldrig när det kommer in igen… Nu ska jag bara klura ut vart jag "kan behöva" lite nytt tyg;) Kuddar får man ju aldrig för mkt av i och för sig…Kram!

 3. Annatotti skriver:

  HEEELT fantastiska! Åh vilket bra tips. DU = bästa ikea tipsaren! 😀

 4. Verkligen läckert tryck. / H

 5. Havskatten skriver:

  Aaaah, jag vill till IKEA! 😀 Manga för hela slanten, yeah. That's totally awesome!

 6. Vad roligt med alla kommentarer!! CHARLOTTA verkar vara ett tyg som går hem hos många. Om ni har tur så finns det redan på ert IKEA-varuhus, här i Kalmar har vi haft det i ett par veckor.

 7. Så smart att lansera ett Manga tyg. Och jag lovar att försöka skärpa mig i morgon och rapportera väl 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • tengbom_istallet_img_0040 Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • littlemissfixit_eggrack Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • lmfi_ikeavintage_safarichair01 Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • calabaz_street_L Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »