Fläderväder

Ännu en strålande solskensdag och gissa om jag blev lycklig när jag upptäckte att mina farhågor om en överblommad fläder medan jag varit bortrest inte besannats. Här står flädern i full blom och nu medans saften saftar till sig fixar jag etiketterna. Till helgen är det jag som bjuder på hemmagjort! ca 2 1/2 liter Läs Mer »

Fläderväder

Ännu en strålande solskensdag och gissa om jag blev lycklig när jag upptäckte att mina farhågor om en överblommad fläder medan jag varit bortrest inte besannats. Här står flädern i full blom och nu medans saften saftar till sig fixar jag etiketterna. Till helgen är det jag som bjuder på hemmagjort!

ca 2 1/2 liter
Ingredienser
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg strösocker
50 g citronsyra


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Fläderväder"

  1. Flädersaft som är så gott. Vi gjorde i förra veckan. Speciellt god är den att blanda med kolsyrat vatten har vi kommit på.

  2. Katrin L skriver:

    Min flädersaft står med och gottar till sig nu. Det är såå gott med flädersaft och självklart är ju den man gjort själv godast!

  3. Anonym skriver:

    Har du prövat syrensaft?

    20-30 lila klasar, smakberoende
    lägges i lag om 15 l vatten, 4 dl socker, 2 dl citronsyra, omröres varje timme i två dygn.
    Borttag därefter syrenklasar, tillsätt 2 dl bikarbonat och 1 dl vitaminberikat. Låt stå i ytterligare ett dygn. Njut.

  4. Malin skriver:

    Haha. Jag jobbar på maxi och folk är som galna efter citronsyra,det är slutsålt! 😉

  5. Emma skriver:

    Så gott! Jag håller även på att göra fläderbubbel…kolla in bloggen Pickipicki för recept.

  6. Ulrika skriver:

    Blir ju lite nyfiken på hur etiketterna blev till slut!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

  • svesnkt_tenn_gifts_01--1883249968-rszww1500-83 Långt ifrån lagom

    Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

  • lmfi_curryrakor02 Lunchlättast i stan

    Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

  • Hög igenkänningsfaktor

    De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

  • applepie_icecream Äppelpajs-glass

    Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »