Tavlor på golvet

När jag besökte Fotografiska museet i Stockholm i oktober svimmade jag nästan av lycka när jag upptäckte att shoppen fortfarande sålde Vee Speers-posters, trots att jag missade utställningen i somras. Ända sedan jag för ett par år sedan såg hennes bildserie The Birthday Party med annorlunda porträtterade barn så har bilden på flickan i den Läs Mer »

Tavlor på golvet

När jag besökte Fotografiska museet i Stockholm i oktober svimmade jag nästan av lycka när jag upptäckte att shoppen fortfarande sålde Vee Speers-posters, trots att jag missade utställningen i somras. Ända sedan jag för ett par år sedan såg hennes bildserie The Birthday Party med annorlunda porträtterade barn så har bilden på flickan i den rosa klänningen funnits på önskelistan. Det är något med ljuset och färgerna som tilltalar mig, och kompositionen som gör att blicken inte fastnar. Bodde jag lite större skulle jag förresten gärna ha dem allihop! Här hemma hamnade tavlan på golvet efter en ommöblering och där har den blivit kvar. Fint tycker jag men när det kommer till dammsugning är det helt uppåt väggarna…


Foto: t v från Photoslaves, t h Sara Zetterström, Little miss fix it


Inga kommentarer på "Tavlor på golvet"

 1. Camilla N skriver:

  Visst är den fin! Jag har den också, tillsammans med ytterligare en Vee Speers, och mina barn gillar dem minst lika mycket som jag.

 2. Emelie skriver:

  Mmm den är helt underbar! Kram

 3. pernilla skriver:

  Åh gud vad fin! Nu vill jag också till Fotografiska!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »