Grön jul i udda glas

I fredags gjorde jag helghandlingen på egen hand eftersom Jesper varit och jobbat i Turkiet hela veckan. Oj som jag gillar det, att i lugn och ro fnutta runt i butiken och hitta något nytt läckert bröd eller spännade excotisk frukt att testa. Något annat jag hittade var små julstjärnor och hyacinter i miniatyr. Om Läs Mer »

Grön jul i udda glas

I fredags gjorde jag helghandlingen på egen hand eftersom Jesper varit och jobbat i Turkiet hela veckan. Oj som jag gillar det, att i lugn och ro fnutta runt i butiken och hitta något nytt läckert bröd eller spännade excotisk frukt att testa. Något annat jag hittade var små julstjärnor och hyacinter i miniatyr. Om det är något jag är allergisk mot så är det juliga tantblommor av just nämnda sort. Då heter tydligen botemedlet miniatyr och vita , jag är löjligt förtjust i allt som är en mindre kopia av en stor förlaga (Converse i strl 18 är ett lysande exempel) och vitt är ju inte fullt så juligt som rött, för helt plötsligt ser jag mig själv betala för tre små tantblommor deluxe. Växter och jag är ju ingen bra kombo men skam den som ger sig och nu har en liten julgrupp tagit plats på matbordet. Små juliga blomkrukor existerar inte här hemma och för att skapa lite mer spänning med olika nivåer använde jag tre udda glas. NYSNÖ från Ikea, ett whiskeyglas och ett litet loppisfynd. Alldeles lagom juligt för min smak.


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Grön jul i udda glas"

 1. De små vita miniatyrerna brukar hamna hemma hos mig också. Ganska söta för att vara tantblommor faktiskt!

 2. Linnéa skriver:

  Så fint 🙂
  Såg hos Frida på Trendenser om din doftljusönskan eller vad man ska kalla det. Jag har hur som helst ett tips. Byredo Cotton Poplin doftar alldeles underbart fräscht o nytvättat. Ger inte så stark doft heller som många andra doftljus.

 3. Anna-Karin skriver:

  Snyggt! En julblomma jag aldrig har hemma själv då jag alltid glömmer och vattna den, men jag gillar julstjärnor.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »