Hej då gästsängen!

Anledningen till att jag samlar på så mycket saker är att jag är en nostalgist jävel (ursäkta den dåliga franskan) och tycker att precis varenda post-it med en minnesanteckning på kan vara bra att ha, liksom etiketter, band, lampor, burkar, kataloger, fina påsar, snören, pärlor… Jag har extremt svårt att skiljas från det mesta, och Läs Mer »

Hej då gästsängen!

Anledningen till att jag samlar på så mycket saker är att jag är en nostalgist jävel (ursäkta den dåliga franskan) och tycker att precis varenda post-it med en minnesanteckning på kan vara bra att ha, liksom etiketter, band, lampor, burkar, kataloger, fina påsar, snören, pärlor… Jag har extremt svårt att skiljas från det mesta, och nej, jag vill inte ha allt framme men bara vetskapen att det finns tillgängligt i ett förråd långtbortistan gör att allt känna mycket bättre än om jag skulle ge bort-sälja-slänga något jag håller det minsta kär. Nu står gästsängen på tur. Det som tidigare varit gästrum och kontor/pyssel/arbetsrum kommer hädanefter bara att vara det sistnämnda för att optimera behovet. Och nej, båda förråden och garaget är fullt så det finns bara en utväg – att klippa banden. Fördelarna till trots – denna lilla dagbäddsoas/alkov är extremt skön att slänga sig i och prata i telefon eller läsa en bok eller tidning och ändå umgås med den som sitter vid pluppen (datorn), sova i den när man under krasslighet hostar sig fördärvad och vill ge sin bättre hälft lite sömn, är det nu dags att göra plats för en arbetsplats deluxe. Med ett par spekulanter via Blocket kommer detta förmodligen ske förr än senare, så tack för den här tiden sängen. Och ärade gäster – soffan är också skön!


Foto: Sara Zetterström


Inga kommentarer på "Hej då gästsängen!"

 1. tinajo skriver:

  Haha, jag är precis tvärtom – kastar/ger bort hejvilt och ångrar mig i bland. Men bara i bland, för det mesta saknar jag inte grejerna alls. 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »