Arbetsrummet i skisser

Lite småtråkigt att endast servera några streck i dagens blogginlägg men här kommer mina skisser på arbetsrummet. Tanken är att det framför allt ska bli mer funktionellt och förhoppningsvis även mer lättstädat. I dagsläget vägrar Jesper sköta städningen i detta rum (”du får städa DITT rum”) eftersom det är så mycket möbler och ytor där Läs Mer »

Arbetsrummet i skisser

Lite småtråkigt att endast servera några streck i dagens blogginlägg men här kommer mina skisser på arbetsrummet. Tanken är att det framför allt ska bli mer funktionellt och förhoppningsvis även mer lättstädat. I dagsläget vägrar Jesper sköta städningen i detta rum (”du får städa DITT rum”) eftersom det är så mycket möbler och ytor där högar växer…

Planlösning:


Som ni kan se är det verkligen ett utmanande rum, inte många raksträckor här inte. Det innefattar både takbjälkar, snedtak, sänkt innertak, murstock, fasta spotlights och en fönsternich till vänster, som f ö är 221×120 cm – så har ni något att gå efter.

Nuvarande möblering:


Alla (läs: tjejer) som kommer hit tycker att det är ett fantastiskt rum, ett kreativit rum, och det ÄR det, men hopplöst att hålla i ordning. Utrymmet mellan skrivborden och bortre väggen tenderar att fyllas med ”högar” av papper, prylar, symaskin och diverse. Dessutom har det mysiga i att sitta vända mot varandra försvunnit sedan jag skaffade en skärm i storlek med Australiens landyta…

Ny lösning:

När sängen åker ut blir det utrymme för en platsbyggd skrivyta för två personer, min stora dator till höger och en laptop till vänster. Det ena skrivbordet kommer och ljusbordet kommer höjas till 85-90 cm för att bli en behaglig arbetsyta i ståhöjd som kompletteras med två barpallar för tillfälliga projekt. Kökssoffan, som varit på glid i hemmet sedan den naturliga platsen i hallen försvann till förmån för ett vitrinskåp modell större, får agera ny trivselhöjare med lite textil i form av dyna och kuddar. Ett öppnare och ännu mer kreativt rum hoppas jag!
Med på ett hörn kommer klädkammaren som också behöver omstruktureras till förmån för lite smarta platsbyggda lösningar.

Nåväl, Rom byggdes inte på en dag och eftersom jag är ensam all in one-entreprenör i detta projekt MITT rum så kommer det nog ta sin lilla tid, men som sagt lampsladdar är beställda – tärningen är kastad!


Inga kommentarer på "Arbetsrummet i skisser"

 1. Sofia skriver:

  Åh, vad spännande. Vill gärna se resultatet sedan =). Håller på med en isometrisk ritning för tillfället och försöker mig på att rita Thonet-stolar i 3-D. Känns som jag tagit mig vatten över huvudet. Längtar tills jag får göra det i ett CAD-program istället.
  KRAAAM!

 2. @ Sofia: Ha-ha, jag var tvungen att slå upp "isometrisk ritning"… Men det är ju så kul! (men det ÄR svårt att rita i 3D…) mycket roligare än att CAD:a 😉 Lovar att uppdatera med resultat, (lovar bara inte vilket år jag blir färdig…) Kramkraaaam!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »