Mitt sommarjobb

Som ny inredare på IKEA Communications hade jag en fantastiskt rolig sommar där projekten spände mellan högt och lågt och ibland var utmaningen kittlande stor och bollarna att hålla i luften många. Vecka efter vecka tillbringades i studion och ett av alla sommarjobb var att iscensätta en klädbutik. Vi var tre inredare som ”proppade” flera Läs Mer »

Mitt sommarjobb

Som ny inredare på IKEA Communications hade jag en fantastiskt rolig sommar där projekten spände mellan högt och lågt och ibland var utmaningen kittlande stor och bollarna att hålla i luften många. Vecka efter vecka tillbringades i studion och ett av alla sommarjobb var att iscensätta en klädbutik. Vi var tre inredare som ”proppade” flera byggen samtidigt men extra kul var denna affär som vi kallade MLLE (mademoiselle). Att fundera ut vad man behöver i en butik är ju inget jag gör varje dag precis och det är väl det som är så spännade med att vara inredare. Precis som en skådespelare måste man sätta sig in i rollen och fundera över vad den som bor i rummet gör, behöver och tycker om. Eftersom IKEAs vision innefattar de många människorna kan det variera mellan allt ifrån en studentlägenhet för en kille på idrottsgymnasium till ett äldre par i sin villa eller som här en medelålders kvinna med en klädbutik. Själv är jag extra förtjust i klädstången TURBO och primadonna-belysningen MUSIK. Fler bilder hittar ni på IKEA-bloggen.Foto: IKEA


Inga kommentarer på "Mitt sommarjobb"

 1. Hanna Gärdå skriver:

  Vad kul Sara, den undre bilden använde vi till ett shopwindow på textil just!! Vi tyckte den var så fin! 🙂 Kram

 2. Såg de där bilderna häromdagen på Ikea livet hemma. Eller var det i mail från dem? Jaja… hursom. Tyckte iaf stylingen var genial Vem vill inte ha en klädbutik hemma liksom 🙂

 3. Caroline skriver:

  Åå såg bilder från denna butik på inside idag när jag läste om Ikeas nya (för hundrafemtielfte gången) satsning på företagskunder. Kul att fixa till sånt som sen dyker upp lite varstans!

 4. Josefine skriver:

  Gud vad kul! Du har mitt drömjobb!!!
  Gick en dekoratörsutbildning i Stockholm våren 2010. Vilket IKEA jobbar du på? Tar ni emot praktikanter? Tack på förhand. Och himla inspirerande blogg måste jag säga!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »