Recension – Glass av Elisabeth Johansson

Att jag gillar choklad är ju knappast någon nyhet men något jag gillar nästan ännu mer är glass och sedan boken med samma namn kom med posten för ett par månader sedan så har vi två haft en cool romans. Glassporr när det är som bäst, med smarriga bilder och rätt lätta recept. Vissa säger Läs Mer »

Recension – Glass av Elisabeth Johansson

Att jag gillar choklad är ju knappast någon nyhet men något jag gillar nästan ännu mer är glass och sedan boken med samma namn kom med posten för ett par månader sedan så har vi två haft en cool romans. Glassporr när det är som bäst, med smarriga bilder och rätt lätta recept. Vissa säger att man inte kan äta glass på vintern för att det är så kallt. Som om man inte skulle kunna äta en bit grillat kött på sommaren då, för att det är så varmt? Dumheter.
 
Jag har testat chokladglass och saffransglass och sorbet och semifreddo. Tyvärr kan jag ju av copy-rättsliga skäl inte publicera några recept här på bloggen men gillar du glass i allmänhet eller om du känner att du behöver ha lite inspiration för att damma av glassmaskinen i synnerhet så rekommenderar jag verkligen denna fina bok. Ärligt talat så räcker det ibland med att bara titta på bilderna för de är så ofantligt tjusiga och inspirerande. Ice ice baby.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

2 kommentarer på "Recension – Glass av Elisabeth Johansson"

 1. Lotta skriver:

  Tack för bok-tipset…snart på väg hem även till mig. Mmmmmmmmums! Melonpinnar, Fläder o päronpinnar…. 🙂
  Kram

 2. Hemmagjord glass som är såå gott. Tack för det bok-tipset!:)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • littlemissfixit_marie_kondo_tidying_books Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • littlemissfixit_barnbocker_pudlar_pommes Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • lmfi_prettypleasebook02 Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • prettyplease_bok Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »