Ny bur till vår klätterapa

I morse lade Jesper tillbaka Marsipanrosen i sin säng när han gick till jobbet och jag kunde lugnt snooza vidare förvissad om att hon inte skulle ramla överbord om hon vaknade i sin nya spjälis. Jag hade sådan tur att både säng och tjockaste madrassen,  i toppskick, fanns rykande färskt utlagt på Blocket. Eftersom jag Läs Mer »

Ny bur till vår klätterapa

I morse lade Jesper tillbaka Marsipanrosen i sin säng när han gick till jobbet och jag kunde lugnt snooza vidare förvissad om att hon inte skulle ramla överbord om hon vaknade i sin nya spjälis. Jag hade sådan tur att både säng och tjockaste madrassen,  i toppskick, fanns rykande färskt utlagt på Blocket. Eftersom jag medvetet undviker att köpa nya textilier p g a alla kemikalier så kändes det hur bra som helst att få en urvädrad och urtvättad madrass från ett rök- och djurfritt hem och att det var en gullig liten Tuva som sovit i den innan.
 
Dessutom, att handla på köp- och säljsajter är ju ett socialt kinderägg i sig, man vet liksom aldrig vad som väntar och kan få både två och tre överraskningar. Som när vi sålde våra gamla vitvaror i förra veckan t ex. Det ringde en man från Eksjö som ville ha kyl/frysen och eftersom han skulle åka femton mil enkel väg frågade han om vi inte behövde några träd klippta när han ändå kom, för sånt sysslade han med på fritiden. Sagt och gjort så slutade affären med att han, i mild snöstorm, klippte två äppelträd (fantastiskt proffsigt kan tilläggas) i utbyte av vårt kylskåp och förutom att han frikostigt delade med sig av sina arboristkunskaper så bjöd fikastunden på intressanta renoverings- och inredningsdiskussioner. Överraskande, som sagt.
 
Nu vilar hon middag lilla busan och jag ska ta och röja väg i detta renoveringsnäste. Ser att många nya läsare hittat hit men inte varifrån ni kommer (brukar vara via blogg.se men verkar inte vara fallet denna gång), hur som helst – hjärtligt välkomna hit!
 

Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

10 kommentarer på "Ny bur till vår klätterapa"

 1. Frida H skriver:

  Det var ju en söt berättelse om äppelträdsklippningen! Det är ju så det ska vara! Tjänster och gentjänster. Fint <3

  Kram

 2. Carro skriver:

  Kära "gamla" Gulliver :).Kan inte bli fel liksom.
  Fin berättelse om kyl/frysen och träden. Tänk om vi alla kunde leva lite mer så. Hjälpa varandra m tjänster, byta saker o inte blanda in pengar i precis allting….
  Ha det så bra o kram!

 3. malin björling skriver:

  hej hopp, jag är tok-fan av fb-loppisar, blocket osv och har köpt det mesta i bebisväg (spjälsäng, skötbord, barnvagn, åkpåse, leksaker, kläder mm) och sålt vidare för nästan samma peng, det är inte klokt egentligen hur mkt pengar vi sparat på detta istället för att köpa nytt, bra för både miljö och plånka.
  Det är oxå skönt att kunna skita i statusmärkeshetsen och att vara först med det senaste. Hade jag varit yngre när jag fick Inez (var 39) så hade det säkert betytt mer för mig med en sprillans ny vagn men hon sov lika gott i sin två år gamla vagn ändå.
  Så alla DIY-tips och renoveringsideér ligger så väl i tiden och passar mig och de flesta andra av dina läsare så fortsätt med detta pliiiiise.
  En fråga bara, fick du tag på nya snuttisar till B? eller har du fått köpa en annan modell?

 4. 2-barns-mamman skriver:

  Glad påsk till er! Marsipanrosen ser ut att sova riktigt gott i sin nya säng.

 5. Vita villan skriver:

  åh vad mysigt! Har letat efter ett brett spjälskydd och det ni har ser ut som det, art har du hittat det? & kudden?

  /Maria


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »