DIY sänghimmel

Kommer ni ihåg för ungefär tusen år sedan att jag gjorde ett moodboard inför renoveringen av sovrummet? Hursomhelst var där en himmelsäng och fortfarande måste jag hålla till godo med den gamla blå utanför fönstret för här hemma blev det ingen. Ni som följer mig på Instagram (littlemissfixit) vet att jag blev tokinspirerad på IKEA Läs Mer »

DIY sänghimmel

Kommer ni ihåg för ungefär tusen år sedan att jag gjorde ett moodboard inför renoveringen av sovrummet? Hursomhelst var där en himmelsäng och fortfarande måste jag hålla till godo med den gamla blå utanför fönstret för här hemma blev det ingen. Ni som följer mig på Instagram (littlemissfixit) vet att jag blev tokinspirerad på IKEA häromsistens där de enkelt byggt en av 2″x2″-reglar (eller 45x45mm som de heter nu för tiden) och vinkeljärn. Så dagens tips till dig med huvudet i det blå. 12 reglar, 16 vinkeljärn, en himla (vitsigt) massa skruv och valfri färg på det kommer förvandla vilken resårbotten som helst till himmelriket. I runda slängar kommar man under femhundralappen i material, åsså lite färg på det. Personligen hade jag ju byggt så att stolparna hamnat precis i sängens fyra hörn, men det är jag det.
 
Foto: eget kollage av bilder från 1, 2, 3 ,4 och en riktigt crapig mobilbild

3 kommentarer på "DIY sänghimmel"

 1. Anonym skriver:

  Åh så häftigt 😉

 2. Jag har inhandlat x antal meter 45x45mm-reglar senaste veckan, så det är en dimension jag känner mig väl bekant med. Men inte till sängbyggen utan för att bygga förvaringsstegar till kunder. När man minst anar så resulterar det egna snickrandet i beställningsjobb. Däremot har Lowe önskat sig ett sängbygge och jag tror bestämt jag knycker både ditt gästsängs-bygge och IKEA-inspirationen mer eller mindre rakt av. Men först ska arbetsrummet göras klart. Sen så… 😉 Stor kram!!!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • lillstugan_collage Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • littlemissfixit_DIY_infantcot01 DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • littlemissfixit_toalettrenovering_dag5_02 Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »