Vår nejonunge

Sådär ja, nu är förskoledagarna i minoritet mot VAB-dagarna. Undrar om man kan få något pris i vältrimmat immunförsvar på 18-månaderskontrollen, om vi nu hinner bli friska nog att genomföra den innan 2-årsdagen? Idag har jag puttat 12 kg timmavis i en gunga så om mina underarmar ser konstiga ut framöver vet ni varför.   Läs Mer »

Vår nejonunge

Sådär ja, nu är förskoledagarna i minoritet mot VAB-dagarna. Undrar om man kan få något pris i vältrimmat immunförsvar på 18-månaderskontrollen, om vi nu hinner bli friska nog att genomföra den innan 2-årsdagen? Idag har jag puttat 12 kg timmavis i en gunga så om mina underarmar ser konstiga ut framöver vet ni varför.
 
Sedan några veckor tillbaka har den genompussiga lilla Marispanrosen, augustibarnet, vår lejonunge – hon som i parti och minut har tankat kärlek med pussar och kramar och svängt sig med ord som ässkling, possa, mysigt, gosigt och bäba (bära) lyst med sin frånvaro. Istället har det lilla livet tagits över av en tre äpplen hög (men icke desto mindre) militant nejsägare som bryter ihop vid minsta motstånds lag och ålar sig värre än en vattensnok med rabies så fort saker och ting inte faller ut precis så som hon hade tänkt sig (hur nu det var).
 
Nej, inte!
Nä!
Nej-nej!
Neh-neh-neh!
 
Kom så går vi och tar bort den där kissiga blöjan. Nej, inte!
Så, nu sätter vi på en ny blöja. Nej, inte!
Nu är det dags för lunch, kom här och sitt med oss. Nej, inte!
Vill du har mer? Nej, inte!
Då tar jag bort tallriken. Nej, inte!
Vill du bada? Nej inte!
Nu är det dags att gå upp (en är ju inte sämre än att en kan ändra sig). Nej , inte!
 
osv osv osv.
 
Vi har fått en nejonunge.
 
Men de är också söta.
 
Aggisar nej, inte!
 
Ska jag hjälpa dig? Nej, inte!
 
Har du gungat klart? Nej, inte!

20 kommentarer på "Vår nejonunge"

 1. Marie skriver:

  Lykke har också förvandlats till en riktigt liten nejjare! Mamma påminner mig om att det minsann finns på film att jag var likadan för sisådär 30 år sen…

 2. Elaine skriver:

  Men vilken fin gunga! Älskar att den är pärlpimpad. Lycka till med nejjonet;)

 3. Anonym skriver:

  Hon har kommit i den åldern när allt är nej och jag kan själv. Fina bilder på din nejonunge!!

 4. Sanna skriver:

  De är för goa de små. tur att man som mamma fått en ängels tålamod *ährm*

  superfin gunga? är den ett hemmabygge eller har du köpt den nånstans? 😛

 5. Rebecka skriver:

  Fantastisk gunga! Får man önska ett diy inlägg på den kanske?

 6. Ida skriver:

  Så himla söt hon är!
  Modigt av dig att fotografera den där gungbestigningen haha! Jag hade nog ståt tätt intill supernojig att hon skulle ramla.

  Min sockerbit är 11 månader och har precis börjat med det där envisa "nej nej nej" och blir rosenrasande på en halv sekund när hon inte får som hon vill. Knappt tröttsamt….. 🙂

 7. Lotta skriver:

  Usch, känner mig som en "besserwisser"..men ett litet tips: Ställ inga frågor! 🙂 "Nu går vi och tar bort den där kissiga blöjan" "Dags för lunch" "Ingen som vill ha den här härliga goda salladen, mmm mums, då äter jag upp allt" (=gissa om det blir förvånade miner där..) Baddags!… Förlåt! Brukar inte lägga mig i…men lite tips är väl aldrig fel att få? Sedan är man ju inte mer än människa. Ibland gör man fel….tack o lov för det! Kram

 8. Tinakusina skriver:

  Det går över, jag lovar! Nån gång i övre tonåren 😉 Helt överens med dig om klättrandet! Övning ger färdighet. Sen får man vara med och bestämma höjden och passa så länge de inte har förstånd till att bedöma farligheten själva.

 9. Katrin skriver:

  Maaj gaaaaaad!!! Vilken underbar gunga!!
  Var kan man köpa denna finnig? Eller är det egendesign? Snacka om kärlek vid första ögonblicket!

 10. jennie skriver:

  Jag ser verkligen inte fram emot the big trotsålder (har idag en 14-månaders unge som är ganska lättmanövrerad), men jo… kanske ändå lite när jag läser din beskrivning och ser dina bilder av det. Tack för en förskönande bild av vad jag vet kommer att göra mig gaaaalen! 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »