DIY – gammal stege som redskapsförvaring

Jag får ofta frågan hur man gör sitt hem personligt och det är ju inte helt enkelt att svara på för även om min spontana tanke är: -Välj inredning efter hjärtat så kommer personligheten på köpet, alltså genom att inreda hemmet med saker man tycker om, så är det lättare sagt än gjort. En mer Läs Mer »

DIY – gammal stege som redskapsförvaring

Jag får ofta frågan hur man gör sitt hem personligt och det är ju inte helt enkelt att svara på för även om min spontana tanke är: -Välj inredning efter hjärtat så kommer personligheten på köpet, alltså genom att inreda hemmet med saker man tycker om, så är det lättare sagt än gjort. En mer handfast grej är att skapa nya saker av något som inte är avsett för ändamålet – den sortens återbruk är toppen för Moder Jord, det gör lösningen unik och i sin tur mer personlig eftersom det inte går att köpa en exakt kopia på ett stort varuhus.
 
En sådan grej är hängaren till köksredskapen hemma hos Lisa. När de lade om taket på ladan där Prostens Pizza huserar blev det en bit av takstegen över som nu alltså hänger bredvid spisen i köket och tillsammans med s-krokarna blir en juste väggförvaring. Jag spinner som en katt av lösningar som får mig att nyfiket fråga och det bjuds på en liten anekdot till svar. Stilmässigt passar det perfekt i deras lantliga kök. Urfint och personligt.
 
Foto: Sara Zettersrtröm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • lillstugan_collage Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • littlemissfixit_DIY_infantcot01 DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • littlemissfixit_toalettrenovering_dag5_02 Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »