Ett, två, tavelvägg

Det tog nästan ett halvår innan vi började få upp tavlor i Hundraåringen. Över huvudtaget har det varit en process (som fortfarande pågår) att möblera vårt nya hus men främst handlar det många gånger om att bara börja. Det är första spiken som kanske är jobbig men sen går det av bara farten. Så här Läs Mer »

Ett, två, tavelvägg

Det tog nästan ett halvår innan vi började få upp tavlor i Hundraåringen. Över huvudtaget har det varit en process (som fortfarande pågår) att möblera vårt nya hus men främst handlar det många gånger om att bara börja. Det är första spiken som kanske är jobbig men sen går det av bara farten. Så här blev det över soffan i vardagsrummet – ett potpurri av favoriter. Lägg märke till att lampan blir en del av tavelväggen och de små detaljerna bryter av ramarnas kantighet.
 
 
Mina favoriter: Den lilla röda litografin av Lisa Rinnevuo är en medlemsvinst från konstklubben Konst & Form, fototavlan ”Lillstrumpa och syster” fick jag i present av fotografen Bodil Bergqvist ♥, kattprintet köpte jag till Jesper på Kvart Interiör i Göteborg. Den lilla litografin ”Linus med luft i magen” fick jag, av Pernilla Ankarberg som läste i klassen under mig, när jag tog examen på Designprogrammet, den stora ramen är ett loppisfynd och den lilla flickan ett födelsedagskort, lampan har jag haft i min ägo sedan ett projekt under studietiden och satt förr i en fabrik i Nybro, Eiffeltornet följde med hem från – New York. Litografin i orange har flyttats runt i femton år, min talangfulla kusin Josefin som idag jobbar som arkitekt har gjort den och ovanpå står en liten vas med en spirande kastanj, Ekoxen är ett fotoprint av Göran Liljeberg som jag köpt på Gotland, litografin med clownerna är också Lisa Rinnevuo – en present till Jesper för några år sedan. Det lilla trähuset i massiv ek står på ett vinkeljärn och är en pressgåva från Applicata.
 
 
För att skapa balans i en tavelvägg måste man prova hur motiven förhåller sig till varann, antingen genom att lägga ut tavlorna ex. på golvet och flytta runt dem tills det känns bra. Annars kan man, som jag, bara välja ut vilka favoriter man vill ha och sedan testa direkt på väggen: hålla upp, flytta runt och eventuellt komplettera med detaljer (som här: Eiffeltornet och kastanjen) för dynamikens skull. Den här ”plocke pinn”-modellen är ju väldigt tacksam eftersom millimeterpassaningen är godtycklig.
 
Jag har gjort ännu en stop motion-film, övning ger färdighet ni vet, för att visa hur det växte fram. Hoppas ni gillar! Ett, två, tavelvägg.
 
Foto och film: Sara Zetterström

4 kommentarer på "Ett, två, tavelvägg"

 1. Benington.se skriver:

  Så fint med tavelväggar!

 2. emma skriver:

  Det blev jättefint! Sparar till min inspirationsmapp. När jag själv försöker kommer den delen av mig fram som vill ha allt exakt och på lika avstånd och rakt. Men mycket mer levande så här!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • littlemissfixit_newin_karlskronalampfabrik02 Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • fyrvagenoland07 Fyrvägen 71, Löttorp

  Från ett häftigt boende till ett annat för med en kollega vars man jobbar som mäklare och en annan som kite-surfar mycket på norra Öland och jag själv som älskar speciella byggnader så seglade såklart Högby fyrmästarbostad upp som samtalsämne på fikat häromdagen. Det är dödsboet efter konstnären Stephan Lundh som är till salu. Drömmigt Läs Mer »