9 från Insta

Så här allahelgona-helgen, sista flämtningen av oktober, tänkte jag dela både bus & godis i form av ett oktoberkollage av bilder från bl. a mitt instagramflöde. För mer i samma stil kan ni följa mig på  @littlemissfixit.   1.] Under hösten har jag dammat av min slumrande inre innebandyspelare (25 år sedan sist) tillsammans med ett Läs Mer »

9 från Insta

Så här allahelgona-helgen, sista flämtningen av oktober, tänkte jag dela både bus & godis i form av ett oktoberkollage av bilder från bl. a mitt instagramflöde. För mer i samma stil kan ni följa mig på  @littlemissfixit.
 
1.] Under hösten har jag dammat av min slumrande inre innebandyspelare (25 år sedan sist) tillsammans med ett härligt gäng vinnarskallar, två dagar i veckan kör vi så svetten sprutar och lungorna piper. Den bästa träningen är den som blir av och det är ju lätt att prioritera sånt som är kul! 2.] I oktober gjorde en inredarklassiker come back, Keldas milda tomatsoppa upphottad med avokado och ekologisk mozzarella. Det blev snabbt en lunchfavorit när jag började på Ikea Communications, sportad på tallriken mer ofta än sällan hos flertalet kollegor. It’s a keeper. 3.] Traryd Skans, supermysigt utflyktsmål i sydvästra Småland. Förutom de nyfikna och högljudda gässen, finns det bl. a hästar, grisar, höns och getter att hälsa på. Perfekt ställe för småbarnsfamiljer, det ligger tappa andan-vackert precis vid en sjö och jag ser fram emot att få uppleva fler årstider där. 4.] Egentligen var jag på jakt efter gamla brädor att bygga ett köksbord av men istället fick jag det här blomsterbordet. Någons skräp, en annans skatt! 5.] Kanske månadens roligaste projekt var att inför en reklamfilm inreda en busskur som ett vardagsrum, i nästa vecka kan vi se slutresultatet. 6.] Och appropå roligt på jobbet, just nu tillbringar jag mina veckor med att rita om en stor arbetsplats tillsammans med Tengboms Arkitektbyrå. 7.] Något jag verkligen uppskattar är Kalmars kulturutbud. En återkommande favorit är dokumentärfilm-klubben Doc Lounge månatliga visningar. I onsdags såg jag den fascinerande filmen om Katarina Taikon, författare och människorättskämpe, skrämmande aktuellt ämne i samhällsdebatten. 8.] Mera Kalmar. Ibland är det som om önskningar verkligen går i uppfyllelse för jag har fått tjuvkika i en livsstils-/blomsterbutik som snart slår upp portarna – det hela ser mycket lovande ut och mitt blomkonto måste nog få begränsad kredit. 9.] Just i skrivandets stund är vi på väg hem från våra Älmhultsvänner Elin & Henrik där vi haft härliga dagar. Lördagslunchen tog vi traditionsenligt på fina inredningsbutiken Fröjd i Osby där varken utbudet eller pizzan gör en besviken!
 
Snart svänger vi in på uppfarten till Hundraåringen igen för att hinna med några av alla projekt som tenderar växa på hög inför helgerna. Imorgon blir det lite målning och dessutom ska vi premiära på det där med att stoppa egen korv. Och så klart kommer veckans Miscellaneous, stay tuned.
 
Foto: mobilbilder av Sara Zetterström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »