Veckans hemnet-favorit: 50-talets Kalifornien möter Hälsingeidyll

50-talets Kalifornien möter Hälsingeidyll. Veckans hemnetfavorit är en imponerande villa i Hudiksvall, signerad Greta Magnusson Grossman.

Läs Mer »

Veckans hemnet-favorit: 50-talets Kalifornien möter Hälsingeidyll

4540527

50-talets Kalifornien möter Hälsingeidyll. Veckans hemnetfavorit är en imponerande villa i Hudiksvall, signerad Greta Magnusson Grossman. Fastigheten präglas av kalifornisk charm med sin anonyma entré och iögonfallande baksida. Från trädgården möts man av en imponerande fasad med glasparti från golv till tak, som både ger ett rikligt ljusinsläpp och bjuder på en slående naturutsikt. Dessutom bevaras den skandinaviska värmen med träpaneler i interiören. Villan beställdes av paret Sundin och stod färdig 1959. Både Grossman och paret Sundin var bosatta i USA vid den tiden så det amerikanska inflytandet var ingen slump. Det här kom att bli Grossmans enda svenska arkitekturprojekt medan hennes arkitektur hade stor efterfrågan av stjärnorna på andra sidan atlanten. Nu ger Bukowskis mäklarbyrå dig chansen att bo i ett riktigt kulturarv, utropspriset är 7 000 000 SEK. Fler bilder finns här.

4540523

4540489

4540485

4540479

4540515

Text: Ajda Dzambic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma hos