Bakad sej med palsternacka, kaviargrädde och dill

Börja det nya året på rätt sätt och ersätt det röda köttet med fräsch fisk. Vi listar en favorit ur Tommy Myllymäkis senaste kokbok Fisk & skaldjur.

Läs Mer »

Bakad sej med palsternacka, kaviargrädde och dill

Bakad sej

Sej är husmansfisk – relativt billig, lättillgänglig och hyfsat lättlagad.

4 personer

600 g sejfilé, i bitar
4 palsternackor, skrubbade och kvartade
3 dl crème fraiche
1⁄2 dl kalles kaviar
1⁄2 dl finhackad dill
1 rödlök, finhackad
plockad dill till garnering
smör till ugnsbakning
salt och nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg palsternackorna i en ugnssäker form. Klicka över lite smör, salta och peppra. Baka mitt i ugnen 20 mi- nuter tills de är helt genombakade. Rör ihop crème fraiche, kaviar, dill och lök till såsen. Smaka av med salt. Lägg över palsternackorna i en ugnssäker stekpanna. Tillsätt fisken och klicka över såsen. Baka mitt i ugnen 15 minuter, toppa med dill. Servera med kokt potatis om du vill ha lite extra kolhydrater.


2 kommentarer på "Bakad sej med palsternacka, kaviargrädde och dill"

  1. […] Bakad sej låter hur gott som helst. Via Rum Hemma. […]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Livsstil

  • omslag Trend

    Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

    Läs Mer »
  • min stil omslag Min Stil: Marie Jedig

    Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

    Läs Mer »
  • Namnlöst-1 Min Stil: Trine Kjær

    Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

    Läs Mer »
  • mån inst nr2 Månadens instagrammare

    Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

    Läs Mer »