Nytt i bokhyllan – Animalium

Jag ligger hopplöst efter just nu. Helgens migrän satt i till igår och söndagsinlägget ligger och ruvar i pipelinen medan fredagsjobbet ännu inte är slutfört. Oh well, kände bara att jag hur som helst måste dela med mig av en superfining för bokhyllan innan jag tar kväll. Den stora boken Animalium (den är som ett Läs Mer »

Nytt i bokhyllan – Animalium

Jag ligger hopplöst efter just nu. Helgens migrän satt i till igår och söndagsinlägget ligger och ruvar i pipelinen medan fredagsjobbet ännu inte är slutfört. Oh well, kände bara att jag hur som helst måste dela med mig av en superfining för bokhyllan innan jag tar kväll.

Den stora boken Animalium (den är som ett helt gammaldags museum fast i pappersformat) levererades hos oss av tomten. På julafton sparade vi nämligen en av Boos julklappar och hon fick öppna den sent på kvällen, dels för att hon fick en hel hög ändå och dels för att det vid det laget kändes som den perfekta grejen att göra – efter en hel dags lek med klappar och godismumsande bara krypa upp i soffan framför brasan och läsa en bok tillsammans. Animalium visar 160 djurarter, från ryggradslösa till däggdjur i ett otroligt inspirerande format med de finaste illustrationerna och korta, spännande fakta som även en treåring (nästan) orkar ta till sig. Men när det kommer till bildminne så slår treåringar de flesta på fingrarna, och jag fick en lektion i olika sköldpaddsarter vid frukosten imorse.

littlemissfixit_newbook_animalium01

Lyckan i att hitta en sjöstjärna i boken som ser likadan ut som sommarens exkursionsfynd från västkusten (OBS! Redan då död och torkad).

littlemissfixit_newbook_animalium03littlemissfixit_newbook_animalium04 littlemissfixit_newbook_animalium02

[ o ]: Sara Zetterström


3 kommentarer på "Nytt i bokhyllan – Animalium"

 1. Tippbritta skriver:

  Köpte den till vår mellanpojke i julklapp. Så fin bok!! Som små tavlor och han älskade den♡ Sedan köper jag gärna böcker som tåls att ligga framme och det gör den verkligen.

 2. Emm skriver:

  Fint tips! Tack! Djurbok kommer nog uppskattas här med, kanske nåt för nästa jul. Nattlinnet var fint. Helt underbart, förresten. Kan man hitta det nånstans? Var? Och när jag ändå frågar om barnkläder. Fiberpälsen/fleecen (rödrosa) med blåa dragkedjan, varifrån? Är den bra? Trött på dåliga dragkedjor.
  Sedan hoppas jag du slipper migrän igen på läääänge. Trevlig kväll!

  • Sara, Little miss fix it skriver:

   Ja boken är som en skatt! ”Nattlinnet” är en klänning m fickor från H&M. Fleecen är från i fjol, tror jag hittade den på InterSport. Har varit outslitlig… Åhh tack snälla, jag hoppas som du att jag nu haft migrän för flera år framåt. Kram


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • littlemissfixit_marie_kondo_tidying_books Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • littlemissfixit_barnbocker_pudlar_pommes Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • lmfi_prettypleasebook02 Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • prettyplease_bok Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »