Tre tjusiga restauranger i London

Rum Hemma listar tre Londonrestauranger inhysta i hotell, där god service, klassisk känsla och ambitiös matlagning står i fokus.

Läs Mer »

Tre tjusiga restauranger i London

Fluffiga baos, syrliga ceviches och fräscha zucchinier. London är mattrendernas huvudstad, men är kanske framför allt metropol för klassisk elegans och utmärkt service. Inte minst på tjusiga hotell med ännu finare restauranger. Rum Hemma listar tre Londonrestauranger inhysta i hotell, där god service, klassisk känsla och ambitiös matlagning står i fokus.

Fera dining straight daylight001 copy 2

1. Fera at Clardidge’s

Efter att kändiskocken Gordon Ramsay lämnade över stafettpinnen för restauranglokalerna i flådiga hotell Clardige’s till kocken Simon Rogan belönades krogen snart med sin första Michelinstjärna. På Fera ändrar menyn riktning efter årstiderna, med lokala råvaror från Rogans egen gård i Cumbria som gemensam nämnare. Här serveras allt från krispig stuvad kanin med libbsticka till Cumbria-råbiff med rökt broccoligrädde.

Adress: Claridge’s hotel, Brook Street, London W1K 4HR

026dshamyard_kopie_0 kopiera

2. Ham Yard Bar & Restaurant

Flådiga Ham Yard Hotel, mitt i Soho-smeten är som ett litet samhälle i sig. Som en liten oas i den livliga shoppingkommersen gömmer sig här en mysig innergård, omringad av små bagerier, designbutiker och blomsteraffärer, alla utvalda av hotellgruppen Firmdale. Här är både hotell och restaurang eklektiskt inredda och känslan är både stimmig och elegant. Glada aw-gäng växlas med stiliga hotellgäster. Restaurangen har en kontemporär brittisk meny med rätter som Cornish crab och friterad zucchini.

Adress: Ham Yard Hotel, 1 Ham Yard, London W1D 7DT

7 Park Place by William Drabble (2)_Michelin Star_St James Hotel and Club_London

3. Seven Park Place

På flärdfulla St James’s har tiden stått stilla. Här är känslan klassiskt brittisk, något monokel-tät. Tät överlag. Men det är restaurangen Seven Park Place som är huvudattraktionen på St James’s. Med en stjärna driver kocken William Drabble den fransk-brittiska krogen med bravur. Till nio sällskap om dagen serveras här anrättningar som rödmulle med getostsraviloli och rådjurssadel med selleri, rödbetor och enbärssky. Pigga sommelierer som vänligt rekommenderar passande viner, även för de okunniga.

Adress: St James’s Hotel and Club, 7–8 Park Place, SW1A 1LS


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Guide