Pure perfection

En drömbostad är till salu. Ett mäklar-hemma-hos från instaprinsessan @annacate och hennes lägenhet i Brookl.., förlåt Göteborg.

Läs Mer »

Pure perfection

Jag skulle blogga om den här lägenheten, som jag följt via instagram (@annacate) i ett par år, redan när den kom ut till försäljning kring lunch men så råkade det vara torsdag och så här första veckan på nya jobbet är jag inte helt inne i rutinerna för att ryggmärgsaktigt veta att det är lunchpromenad med efterföljande morotssallad på torsdagar (trots att jag aktivt gjort en anmälan till detta via Outlook). Ja alltså salladen var av Caesar-variant men det är en muta från arbetsgivaren, för att vi 30 min/vecka ska röra våra stillasittande rumpor från våra ergonomiska arbetsplatser, och således en morot. Gratis mat och allt vad det gör med en Sm(n)ålänning. Så på lunchen hanns det inte med att bli först.

Sen var det kvällens mission och det enda jag tänkte på när jag lagade matkasse-kyckling medan barnet och den äntligen från sjukhuset utskrivna farfarskonvalecenten målade luciatåg i grottor (don’t ask). Sen badade jag treåringen, eller jag satt snarare hjälplöst och tittade på när hon tömde min svindyra davines-conditioner på hästj-eln (i röd BPA-stinn plast) och passivt aggressivt (eller ganska aktivt aggressiv vid närmare eftertanke) artikulerade JAG F Å R V I S S T HA DEN TILL HÄSTEN!!! Om hästen hade haft tillstymmelse till tagel i stället för att bestå av 100% cancerframkallande mjukgörare hade jag förstått och t o m uppmuntrat leken men nu såg jag alltså minst 100 SEK eteriska dofter och ekologiskt vardagslyx halka rakt ner i avloppet.

Och trots att jag förekom mig själv och tvättade av smink och borstade tänderna redan innan kl. 19 för att inte stjäla av min dyrbara bloggtid efter nattningen så var det just ikväll en sån kväll när hon efter tre sagor (jag säger bara; ser ni en bok med en liten ponny på och i samma sekvens hör/läser namnet Piggelin – gå åt andra hållet!), tio täckeskastningar (det ska vara lååångt, mamma) och en smärre hjärnskakning senare (i sin iver att inte somna började hon stånga mig huvud mot huvud. I min iver att få henne att somna ignorerade jag det tills det gjorde AS-ont! (vad är skelettet gjort av i den åldern, titan?) varpå jag far upp och aktivt aggressivt säger (med relativt stora bokstäver);

-Aj! Vad G Ö-Ö R du? Det gör ju ont!
B (barnet): Varför säger du först ingenting (de fem första skallningarna, reds. anm.) och sen blir du arg?
M (mamman): För att jag försöker sova (ljug, jag försöker sova räv för att lura dig till sömn) och inte vill bli skallad!
B: Men jag är ju lilla bocken Bruse som försöker stånga trollet ner för bron…
(plats för den rodnande emojin med höjda ögonbryn och uppspärrade ögon)

Efter detta minns jag inget förrän jag väcks av mannen som försynt frågar om jag ska sova vidare? Av mängden kindsaliv att döma, gentemot barnet, var jag först till kvarn… Sov-ilsket fräser jag;

-Näe, jag ska blogga! Varpå han sträcker ut en hand;
-Här, kom!
-Om en stund
-Nej då somnar du om
-Zzzzz

… En timme senare tassar jag upp, bara för att upptäcka att tvättmaskinen är full med ren tvätt. Hej Mount Everest vid den tiden på dygnet. Hänger de skrynkliga textilierna och går och lägger mig. Scrollar i mobilen, på sociala medier dignar det av bilder av ovan tilltänkta bloggobjekt och jag resignerar;
”-Ingen idé att vara sist på bollen. Jag sover istället.”

30 min senare, klarvaken p g a sömn mellan 20-22.

Och jag skiter i att de flesta redan bloggat om Cattis fina hem som är nu är till salu, för det är så mycket härligheter så jag dör lite, så har ni redan sett det, kolla igen och dröm er bort!

Innanför de där väggarna kysser barn säkert sina föräldrar respektfullt godnatt och sover tolv timmar utan att blinka…

Se den söta filmen, alla bilderna och läs mer om objektet i Göteborgs Brooklyn via Entrance här.

[ o]: Mäklarbilder från Älvsborgsgatan 36, Entrance mäkleri.


6 kommentarer på "Pure perfection"

 1. Josefin skriver:

  Det är verkligen en fantastisk lägenhet! Men även om alla skriver om den har ingen annan en lika rolig för-text som du!

 2. Malin skriver:

  Hahahahaha, att hon drog till med Bockarna Bruse är underbart! Jag lägger barn just nu, hotade dem för en kvart sen med att de skulle få lägga sig själva om de inte gjorde som jag sa! 🙂

 3. Amanda skriver:

  Nu var det ett bra tag sedan jag tittade in här. Har i ärlighetens namn bara gjort något enstaka besök sedan du bytte bloggportal. Det beror på att man inte kan lägga till denna blogg på bloglovin. Eller kan man det? Upplys mig gärna i så fall! När jag nu är inne på din blogg, så behöver man dessutom klicka in på varje inlägg man vill läsa = vill man läsa ikapp, så blir det inte så användarvänligt. Vill så gärna få dina inlägg i mitt flöde igen. Kram på dig! 🙂

 4. Emm skriver:

  Hahaha! Instämmer helt i att ingen haft en så inkännande förtext. Tack för textversionen av ett levande hem! Bilderna av tillrättalagda bohemhemmet är också jättefina.

 5. Jessica skriver:

  ÅHHH den är så fiiiiiiiiiin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »