Bäst just nu

Popcorn i marmorförpackning, snygga tandborstar och kreativa lösningar. Här är fem nyheter som vi gillar lite extra just nu!

Läs Mer »

Bäst just nu

Popcorn i marmorförpackning, snygga tandborstar och kreativa lösningar. Här är fem nyheter som vi gillar lite extra just nu.

1. Gudagåvor i marmorskrud

gourmet.popcorn_dizz

Inte nog med att Diz-Diz gourmet-popcorn ser oförskämt goda ut, de är också flott paketerade tack vare spanska designstudion Tatabi Studio. Förpackningarnas färg och form är inspirerade av grekiska mytologin och berget Olympen – gudarnas hem – eftersom: ”Om gudar skulle äta popcorn, skulle de välja Diz-Diz”, enligt Tatabi Studios.

2. Ett slag för självmontering

ace-collection-hans-hornemann-normann-copenhagen-chairs-furniture-flat-pack-principles_dezeen_1568_9

I och med kollektionen The Ace blir Normann Copenhagen nästa på tur att gå i Ikeas fotspår, genom sitt släpp av platt paketerade möbler för självmontering. Den danska designern Hans Hornman ligger bakom utformningen av loungefåtöljerna som produceras i olika en rad olika färger och sätesstorlekar.

3. Kreativa möjligheter

pythagoras

Minimalistisk i sin ensamhet, i symmetri tillsammans eller funktionell i ett hörn. Mazes nya hyllsystem Pythagoras kombinerar form och funktion på ett sätt som ger användaren en rad olika möjligheter att skapa sitt eget individuella uttryck. Gustav Rosén är designern bakom hyllan, vars tidlösa och flexibla design är inspirerad av geometrin. Konsolen finns i fem färger och fyra olika hyllplan.

5. Svenska nyheter

santiago-sofa-chair-claesson-koivisto-rune-milan-design-week-salone-del-mobile_dezeen_1568_2santiago-sofa-chair-claesson-koivisto-rune-milan-design-week-salone-del-mobile-new_dezeen_936_0

Svenska designstudion Claesson Koivisto Rune presenterade nyheter med triangel-formade ryggar under möbelmässan i Milano. Kollektionen Santiago för Tacchini innehåller en fåtölj, fotpall och soffa – samtliga klädda i rosa eller ljust gult på ben i metall, ask eller färgat valnötsträ.

5. Designat upp till tänderna

jordan”Jag tror att den kommer se bra ut i vilket badrum som helst”, säger Andreas Engesvik om sin minimalistiska tandborste för Hay i samarbete med Jordan. ”Jag ville introducera mer moderna färger och designa en tandborste som är både funktionell, estetisk vacker och genom att bara använda ett material”.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning