Bäst just nu

Popcorn i marmorförpackning, snygga tandborstar och kreativa lösningar. Här är fem nyheter som vi gillar lite extra just nu!

Läs Mer »

Bäst just nu

Popcorn i marmorförpackning, snygga tandborstar och kreativa lösningar. Här är fem nyheter som vi gillar lite extra just nu.

1. Gudagåvor i marmorskrud

gourmet.popcorn_dizz

Inte nog med att Diz-Diz gourmet-popcorn ser oförskämt goda ut, de är också flott paketerade tack vare spanska designstudion Tatabi Studio. Förpackningarnas färg och form är inspirerade av grekiska mytologin och berget Olympen – gudarnas hem – eftersom: ”Om gudar skulle äta popcorn, skulle de välja Diz-Diz”, enligt Tatabi Studios.

2. Ett slag för självmontering

ace-collection-hans-hornemann-normann-copenhagen-chairs-furniture-flat-pack-principles_dezeen_1568_9

I och med kollektionen The Ace blir Normann Copenhagen nästa på tur att gå i Ikeas fotspår, genom sitt släpp av platt paketerade möbler för självmontering. Den danska designern Hans Hornman ligger bakom utformningen av loungefåtöljerna som produceras i olika en rad olika färger och sätesstorlekar.

3. Kreativa möjligheter

pythagoras

Minimalistisk i sin ensamhet, i symmetri tillsammans eller funktionell i ett hörn. Mazes nya hyllsystem Pythagoras kombinerar form och funktion på ett sätt som ger användaren en rad olika möjligheter att skapa sitt eget individuella uttryck. Gustav Rosén är designern bakom hyllan, vars tidlösa och flexibla design är inspirerad av geometrin. Konsolen finns i fem färger och fyra olika hyllplan.

5. Svenska nyheter

santiago-sofa-chair-claesson-koivisto-rune-milan-design-week-salone-del-mobile_dezeen_1568_2santiago-sofa-chair-claesson-koivisto-rune-milan-design-week-salone-del-mobile-new_dezeen_936_0

Svenska designstudion Claesson Koivisto Rune presenterade nyheter med triangel-formade ryggar under möbelmässan i Milano. Kollektionen Santiago för Tacchini innehåller en fåtölj, fotpall och soffa – samtliga klädda i rosa eller ljust gult på ben i metall, ask eller färgat valnötsträ.

5. Designat upp till tänderna

jordan”Jag tror att den kommer se bra ut i vilket badrum som helst”, säger Andreas Engesvik om sin minimalistiska tandborste för Hay i samarbete med Jordan. ”Jag ville introducera mer moderna färger och designa en tandborste som är både funktionell, estetisk vacker och genom att bara använda ett material”.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • budget2 Stilrent, gult och fullt av humor – här är veckans finaste budgetköp

  Gult är utan tvekan vårens färg! Rum Hemma matchar det med klassiska former och roliga prylar i veckans bästa budgetköp. När solen skiner och Vintergäcken tittar fram ur marken förälskar vi oss i gult på nytt. Ullmatta Comolino, 649 kronor, Jotex. Rum Hemmas favorit bland Piet Hein Eeks nya kollektion för Ikea är denna fåtölj. Läs Mer »

 • webbo Mer är mer

  Avskalat och stilrent? Nej, tack. I höst är det mera och mest som gäller. Stormönstrat, randigt, blommigt och djuriskt – helst på samma gång.

  Läs Mer »
 • 15 Veckans hem

  Fantastiska material- och färgval får veckans favorithem att glänsa till lite extra.

  Läs Mer »