Prima gård på Gotland

Sakteliga börjar livet återvända här i penicillin-land, och jag kollar bilderna från Gotland och inser att vi måste boka ännu en resa dit under sommaren. Jag blev ju liksom lite snuvad på konfekten när större delen av vistelsen blev sjukstuga. Är väldigt glad att vi rymde norrut när övriga sällskapet fick maginfluensa, på så sätt Läs Mer »

Prima gård på Gotland

Sakteliga börjar livet återvända här i penicillin-land, och jag kollar bilderna från Gotland och inser att vi måste boka ännu en resa dit under sommaren. Jag blev ju liksom lite snuvad på konfekten när större delen av vistelsen blev sjukstuga. Är väldigt glad att vi rymde norrut när övriga sällskapet fick maginfluensa, på så sätt hann vi i alla fall med något vi missade precis (de stängde för säsongen typ framför näsan på oss) i fjol nämligen ett besök på den då ganska nyöppnade Prima gård.

littlemissfixit_primagard07

Den ligger ett par svängar från väg 148 mot Fårösund. I Bunge står det skyltat till höger när man kommer från Visbyhållet. Här bor Emma och Martin med sina barn och gården är ett perfekt ställe om man vill ta en smarrig fika och handla fina presenter eller bara njuta av omgivningarna och spana in hönsen. Allt är ekologiskt och giftfritt och bara känns mycket familjärt och härligt.

Eftersom vi egentligen inte tänkt åka dit förrän på lördagen så blev allt väldigt impulsivt och vi råkade ju lite som hänga på låset just den där första dagen de öppnade upp för säsongen, det är tydligen så vi jobbar – ute i perferin. Boo sov en stund så Jesper och jag hann på tu man hand både njuta av ostar och marmelader och dessutom bestämma att det helt enkelt måste bli ett orangeribygge på torpet.

littlemissfixit_primagard05Orangerier alltså. Så himla mysiga! Ni vet hur det är att komma in i ett växthus – värmen som slår emot en och dofterna från växter och den fuktiga jorden… och ljuset är ju alldeles extra härligt i ett inglasat rum. Måste. samla. fönster.

littlemissfixit_primagard08littlemissfixit_primagard02

Sen hängde Boo och Jesper hos hönsen medan jag gick runt en lång stund och tittade på alla fina grejer i butiken. Fik & butik är lite som den bästa kobon. Ljuvligt doftande lintvål fick följa med hem, och ekologisk deodorant, bara en sån sak. Ingen mer aluminium under mina armar!

Emma gör jättefina smycken och keramik som hon säljer i butiken tillsammans med massa andra hållbara grejer mellan vardag- och trädgårdsliv. Tips om man är på present-jakt så upplevde jag det som att det fanns gott om bra presenter till barn i olika prisklasser. Höll jag på att skriva. Barn finns inte i några prisklasser (förutom när en har lust att skänka bort dem) men presenter fanns det nog från någon ”tjuga” och uppåt.

littlemissfixit_primagard03 littlemissfixit_primagard04   littlemissfixit_primagard01

Nu hade ju vi det vackraste av försommar-väder men jag kan mycket väl tänka mig att ett besök även en regnig sommardag funkar alldeles prima.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Resor & Boende

 • Föreläsning med Gudy Herder

  En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder. Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar Läs Mer »

 • littlemissfixit_interiormessa_bergen01 Ett snabbt hej från Bergen!

  Länge sedan jag uppdaterade bloggen, jag är ledsen för det. Typiskt nog så har jag inte fler timmar än att de räcker till jobb, familj och renovering om veckodagarna just nu. Kanske just därför har en inspirationsresa till Bergen känts extra efterlängtad. Redan i maj bestämde Hildur och jag in oss för att göra en Läs Mer »

 • Jesper Waldersten på Vida Museum & Konsthall

  Inte utan att jag skäms lite över att säga hur lite jag upplever Öland. Trots den omedelbara geografiska närheten. Men det har bara blivit så, Gotland är ju liksom ön i mitt hjärta. Precis som om man bara kan ha plats för en ö, men jo lite så har det blivit tyvärr. Igår var jag Läs Mer »

 • sara_boo_grundsund Lördagkväll på västkusten

  Vi packade i lugn och ro och gjorde oss ingen brådska på resan kust till kust igår, lunchade redan i Nybro och tog en lång fikapaus i Borås. Sen programmerade vi GPS:en fel och fick åka några vägfärjor extra och kom fram ganska sent. Men vad gör väl det när man kommer fram till det Läs Mer »