Mitt senaste fynd

En snabb kik in här innan det blir en heldag/kväll på jobbet. Det är dags för Tengboms årliga vårmingel med kunder m fl. idag och jag lär bli en nattuggla… Men först lite loppisfynd: Eftersom vi tog en vända kring norra delen av  Gotland i torsdags hann vi även passera en handfull loppisar (ja herre Läs Mer »

Mitt senaste fynd

En snabb kik in här innan det blir en heldag/kväll på jobbet. Det är dags för Tengboms årliga vårmingel med kunder m fl. idag och jag lär bli en nattuggla… Men först lite loppisfynd:

Eftersom vi tog en vända kring norra delen av  Gotland i torsdags hann vi även passera en handfull loppisar (ja herre GU vad det finns olika varianter av dem, tror det får bli ett eget inlägg framöver). Hur som helst, det var länge sedan jag gjorde några fynd och det har nog att göra med att det var länge sedan jag kände att jag behövde något. Men med stundande sommarmånader i åtanke fanns det lite smått och gott på fyndfronten.

Två små oljelampor, en utan glas men har redan hittat reservdelar till de båda.

En rejäl skärbräda

En kopparkastrull modell större. Det finns inget bättre till matlagningen. Praktiskt OCH snyggt.

En mässingsbytta som jag tänker plantera i, men Aklejan som står där fick jag av de på armslängds avstånd passerande svärföräldrarna (ni minns kanske hur det gick för farfarn sist vi var sjuka) och den ska planteras ut på Torpet.

Tänk att jag fick allt för en tvåhunka!

 

Och det är förresten just i Torpet som det mesta har sin givna plats, ser fram emot myskvällsarna i oljelamponas sken! Och om man har lite svårt för second hand-grejer i porösa material som ska komma i kontakt med mat så kan jag tipsa om att skärbrädan blir som ny (utan att förlora patinan) om man skrubbar den med kokhett vatten och grovsalt.

Har du gjort några fynd denna episka långhelg?

image


2 kommentarer på "Mitt senaste fynd"

  1. sandra skriver:

    Fråga om kastrullen. Vet du om de avger koppar som kan vara skadligt? ser ofta kopparkastruller på loppis o det är lite fint att hänga i kök tycker jag men så vill jag ju använda sånt jag köper med men tänkt att de inte är så bra om de avger metall. Du har kanske läst på o vet mer?

    • Little Miss Fix It skriver:

      Hej Sandra!
      Koppar är inte giftigt, tvärtom så är det precis som järn en metall vi ska ha i oss dagligen. Normalt sett får vi det genom dricksvattnet men jag menar bara att det inte är ett giftigt material som ex bly. De kopparkärl jag har köpt second hand är belagda med rostfritt stål på insidan, och något förzinkat. Inte heller dessa är farliga för matlagning. Personligen ser jag främst till skicket och vad som känns fräscht att laga mat i. Kopparkärl ska man dock inte förvara sura saker i som ex tomat olika former, då är det främst en överhängande risk för en udda smak. Hoppas detta rätade ut något av dina frågetecken!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

  • svesnkt_tenn_gifts_01--1883249968-rszww1500-83 Långt ifrån lagom

    Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

  • lmfi_curryrakor02 Lunchlättast i stan

    Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

  • Hög igenkänningsfaktor

    De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

  • applepie_icecream Äppelpajs-glass

    Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »