Lillstugan

Jag brukar lite frågande läsa de där hemma hos-reportagen där det alltid har fyndats något på Blocket. ”Ja det var helt otroligt, vi fick betalt för att komma och hämta den här perfekt patinerade cognacsfärgade Chesterfield-soffan” typ. För den sajten är inte min främsta fyndplats, nej det brukar vara på loppisar IRL som fyndfaktorn slår Läs Mer »

Lillstugan

Jag brukar lite frågande läsa de där hemma hos-reportagen där det alltid har fyndats något på Blocket. ”Ja det var helt otroligt, vi fick betalt för att komma och hämta den här perfekt patinerade cognacsfärgade Chesterfield-soffan” typ. För den sajten är inte min främsta fyndplats, nej det brukar vara på loppisar IRL som fyndfaktorn slår i taket. Men, det hindrar ju inte att jag surfar runt emellanåt under devisen den som söker finner. Och plötsligt låg den där -Lillstugan. 12 små timrade kvadrat fördelat på pentry och rum. Ett perfekt komplement som gäststuga på Torpet.

Jesper hann knappt slå upp ögonen i lördags innan jag tryckte telefonen under näsan på honom. -Kolla! Det är färdigbyggt, det är rejält (om än petit) och det har charm (till skillnad från de prefab-friggor som vi tittat på tidigare), ska vi slå till?!

Stugan hade legat ute i 1 1/2 dygn och jag höll andan och ringde. Jo den fanns kvar och budet låg rätt långt under vårt tilltänkta maxbud. -Jag återkommer! sa jag och skrämde inom en halvtimme upp inte mindre än två kran-firmor som kunde lämna en offert och tänka sig flytta en liten stuga de två timmarna genom Smålandsskogarna.

Sen blev det budgivning. Säljaren ville ha affären klar senast söndag eftermiddag och det blev en del nagelbitande medan vi stegade runt på Torpet och mätte var det skulle stå bäst det där osedda lilla huset vi bestämt skulle få flytta till oss. Att vi inte skulle få det fanns inte på kartan trots att vi målade upp en del skräckscenariot med hittepå-köpare och köpånger.

Jag fick lite segervittring när säljaren ringde och meddelade att vi nu bara var två budgivare kvar och att de andra ”funderade” när det var en kvart kvar av tidsfristen. De lade ett blygsamt bud till och jag kontrade direkt. Säljaren ringde för femtielfte gången strax där efter och nästa skrek: -Den är din!

Japp, så vi har alltså köpt ett litet hus som nu ska fraktas till en tomt vi faktiskt äger. Får se om det blir ett klassiskt Blocket-fynd eller om vi köpt grisen i säcken. Nästa helg blir det plintgrävning och sen hoppas vi det inte dröjer innan stugan står på plats.

Hej Lillstugan, du behöver bara lite kärlek och färg sen kommer du snart vara i din forna glans!

image

 

[ o ]: säljaren


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »