Var ska lillstugan stå?

Känner mig lite som pånyttfödd. Hade en viktig presentation av ett inredningsförslag igår och som alltid mot en deadline blir det lite mer jobbintensivt, så efter mötet (som för övrigt gick mer än nöjd-bra) kom livet lite mer i nuet igen. Ja så då kan jag berätta saker som att vi i söndags åkte och Läs Mer »

Var ska lillstugan stå?

Känner mig lite som pånyttfödd. Hade en viktig presentation av ett inredningsförslag igår och som alltid mot en deadline blir det lite mer jobbintensivt, så efter mötet (som för övrigt gick mer än nöjd-bra) kom livet lite mer i nuet igen.

Ja så då kan jag berätta saker som att vi i söndags åkte och besiktade lillstugan, den lilla gäststugan jag hittade på Blocket, som ska flytta till torpet. Den tömdes på massa bråte och vi sparade en del fina saker. Men oj. Det finns att göra för att få den i toppskick om en säger så, men någon gris i en säck nej det skulle jag inte kalla den. Insert nervöst skratt.

image

Har precis varit ute på torpet och medan Jesper klippte gräset gick jag fram och tillbaka över tomten och stegade och stegade och funderade och funderade när solen sakta dalade. Om lillstugan ska stå i det vänstra hörnet eller i det högra? Och vinkelrätt mot torpet eller längs med? Försökte visualisera de tre meterna högt och sex långt med två stegar mot skyn och ett måttband i gräset. Det finns för-och nackdelar med båda placeringarna men jag måste bestämma mig snart för i helgen kommer de som ska borra markskruvarna till regelverket.

image

Om vi placerar stugan till vänster om torpet hamnar husen ganska nära varann.

image

Man får liksom full överblick från köksbordet. Vill man ha det?

image

Men gästhuset hamnar i skuggan en del av dagen på den sidan till skillnad från den andra, bra för en oisolerad potentiell bastu. Fast utsikten duger oavsett vilken sida av torpet man håller sig.

Fortsättning följer…


4 kommentarer på "Var ska lillstugan stå?"

 1. Louise skriver:

  Jag röstar på att den inte ska stå precis vid andra huset! Skönt att inte titta rakt in i en stuga från köksbordet:)

 2. Christin skriver:

  Vad kul att jag hittade hit!! Så fin blogg men inte minst för vi själva köpt ett torp precis och jag nervöst biter på naglarna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • littlemissfixit_newin_karlskronalampfabrik02 Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • img_4617-1.jpg Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för ”Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • littlemissfixit_happyfriday_pallobukett02 Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »