Survivor

Det händer mycket i trädgården så här års. Efter en helg i torpet kom jag hem till fikonträdet som fullkomligt exploderat i lövlighet. Och sorgligt nog så verkar det vara det enda som överlevde en vinter i källaren (det blev ett dyrt växtkonto år ett men låt oss istället fokusera på att olivträdens kvistar fortfarande Läs Mer »

Survivor

Det händer mycket i trädgården så här års. Efter en helg i torpet kom jag hem till fikonträdet som fullkomligt exploderat i lövlighet. Och sorgligt nog så verkar det vara det enda som överlevde en vinter i källaren (det blev ett dyrt växtkonto år ett men låt oss istället fokusera på att olivträdens kvistar fortfarande är spänstiga, hoppas hoppas). Installering av luftavfuktare -bra för hus, dåligt för växter kan konstateras.

Men inte för detta fikonträd alltså, som jag så när reklamerade ett par veckor efter inköp förra sommaren då det

såg för anskrämlig ut. Man ska inte döma hunden efter håren, det kan vara en riktig överlevare.

image image

[ o ]: Sara Zetterström


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • littlemissfixit_sjalvvattnare02 Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • littlemissfixit_humle_pallo01 Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • lmfi_palettblad_sticklingar Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »