Inspiration lillstugan

Första officiella sommardagen i första sommarmånaden har verkligen bjudit på väder värdig svensk sommar. Dessvärre fick jag avnjuta den inifrån kontoret men kanske var lyckan just därför ännu större när jag kunde sjunka ner på torptrappan med några chokladbitar, ett glas vin och veckans skörd av inredningstidningar medan solen dalade på andra sidan skogen. Hann Läs Mer »

Inspiration lillstugan

Första officiella sommardagen i första sommarmånaden har verkligen bjudit på väder värdig svensk sommar. Dessvärre fick jag avnjuta den inifrån kontoret men kanske var lyckan just därför ännu större när jag kunde sjunka ner på torptrappan med några chokladbitar, ett glas vin och veckans skörd av inredningstidningar medan solen dalade på andra sidan skogen. Hann i ärlighetens namn inte särskilt långt i senaste numret av Rum Hemma innan jag bläddrade på en inspirationsbild med stort I i hemma hos-reportaget från danska stylisten Camilla Tange Peyleckes sommarhus. Färgerna, känslan, materialblandningen – ALLT känns som torpets lillasyster, dessutom fick de senapsgula gardinerna från Numero 74 en given plats.

Faktiskt hade bilden nästan kunna varit tagen i lillstugan, om man ser till de timrade väggarna, dörröppningen, taket och golvet. I mitt huvud ska tilläggas, verkligheten är bara cirka 100% mer bastu goes Hälsingegård plus takmålning a la hobbykonstnär på 70-talet. Har du den bilden klart för dig? Ja då fattar du ju att det kliar i mina fingrar att få Little miss fixa det.

Det sägs, från ganska närstående källor, att just den typen av projekt inte är prioriterat just nu. Nej tydligen ska det fokuseras på mer praktiska saker som bord och sittplatser inför midsommar och så… Varför välja, tänker jag.

image[ o ]: Sara Zetterström, faksimil av Rum hemma 06/2016, foto Peter Kragballe


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »