Rodebjer öppnar Vagina

– Vi gjorde om ett gubbigt bankkontor till ett kvinnopalats, och nu har vi gjort om ett gammalt bankvalv till en vagina, säger Carin Rodebjer angående öppningen av deras Vagina.

Läs Mer »

Rodebjer öppnar Vagina

vagina_1

Den 16:e juni öppnar Rodebjer dörrarna till sin Vagina, i butiken på Norrmalmstorg i Stockholm. Det 100 kvadratmeter stora bankvalvet längst in i butikslokalen har byggts om till ett rum – Vagina – där kreativa och kulturella uttryck får ta plats och födas.
– Vi gjorde om ett gubbigt bankkontor till ett kvinnopalats, och nu har vi gjort om ett gammalt bankvalv till en vagina, säger Carin Rodebjer.

vagina_4

I och med invigningen visas Xenie sette Giorni, 2009-2011, av Ylva Ogland. Installationens sju stilleben visar konstnärens kön tillsammans med bland annat blommor och skaldjur, som man kan se genom ett titthål; ett nytt för varje veckodag.
– Jag har alltid älskat Ylvas konst. Hon är en otroligt inspirerande konstnär, säger Carin.

vagina_3

vagina_2

Samtidigt lanserar Rodebjer en begränsad upplaga av Rodezine, en tidning som skapats i kollaboration mellan Liselotte Watkins, Naomi Itkes och Carin Rodebjer. Tidningen innehåller ett privat samtal mellan Carin och Naomi om kreativitet och sex, och Liselott har gjort illustrationer.
– Rodebjer är en plats för samtal och dialog. Jag tycker att man kan prata om samma saker, och på samma sätt, i publika såväl som privata rum. Jag vill uppmana till ett öppen samtal, säger Carin.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Nyheter