Rodebjer öppnar Vagina

– Vi gjorde om ett gubbigt bankkontor till ett kvinnopalats, och nu har vi gjort om ett gammalt bankvalv till en vagina, säger Carin Rodebjer angående öppningen av deras Vagina.

Läs Mer »

Rodebjer öppnar Vagina

vagina_1

Den 16:e juni öppnar Rodebjer dörrarna till sin Vagina, i butiken på Norrmalmstorg i Stockholm. Det 100 kvadratmeter stora bankvalvet längst in i butikslokalen har byggts om till ett rum – Vagina – där kreativa och kulturella uttryck får ta plats och födas.
– Vi gjorde om ett gubbigt bankkontor till ett kvinnopalats, och nu har vi gjort om ett gammalt bankvalv till en vagina, säger Carin Rodebjer.

vagina_4

I och med invigningen visas Xenie sette Giorni, 2009-2011, av Ylva Ogland. Installationens sju stilleben visar konstnärens kön tillsammans med bland annat blommor och skaldjur, som man kan se genom ett titthål; ett nytt för varje veckodag.
– Jag har alltid älskat Ylvas konst. Hon är en otroligt inspirerande konstnär, säger Carin.

vagina_3

vagina_2

Samtidigt lanserar Rodebjer en begränsad upplaga av Rodezine, en tidning som skapats i kollaboration mellan Liselotte Watkins, Naomi Itkes och Carin Rodebjer. Tidningen innehåller ett privat samtal mellan Carin och Naomi om kreativitet och sex, och Liselott har gjort illustrationer.
– Rodebjer är en plats för samtal och dialog. Jag tycker att man kan prata om samma saker, och på samma sätt, i publika såväl som privata rum. Jag vill uppmana till ett öppen samtal, säger Carin.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Nyheter

 • budget07_hemsida Tio budgetköp för ett kul kök

  Textilier, färger, fina detaljer och ett djurhuvud – i veckans budgetsvep frossar vi i enkla, budgetvänliga, alternativ till hur man bäst uppdaterar och livar upp i köket. Roligt porslin behöver inte kosta skjortan. Våga mixa och matcha olika färger och mönster, det livar upp. Skål i ockra, 29 kronor, spräcklig skål, 59 kronor, Duka/City Gross. Läs Mer »

 • IMG_5473_ny RESEGUIDE: HONGKONG

  Flest skyskrapor och världens mest besökta destination. Hongkong är rekordens stad – ett myllrande inferno av neonskyltar, tutande taxibilar och stressade storstadsmänniskor. Men staden är också en grön oas med vidunderlig natur, bambuskog, skärgård och matlagning i världsklass. Rum Hemma tog direktflyget från Stockholm och fann sinnesro bland prisvärda Michelinrestauranger och stillsamma vandringsleder. Och naturligtvis en Läs Mer »

 • 1 omslag Ellos <3 vintage

  I augusti släpper Ellos en vintagekollektion med keramik, ljuskoppar och annan dekoration, handplockad från bland annat Rörstrand, Kosta Boda och Höganäs.

  Läs Mer »
 • 84e2dfe50dc1ba4c_org Styr dina smarta Ikea-lampor med rösten

  Under sommar och höst 2017 tar Ikea nästa steg mot ett smartare hem. Genom en rad uppdateringar kommer det bland annat vara möjligt att styra Ikeas Smart-belysning med röstkommando.

  Läs Mer »