Fredagsbuketten

På väg hem igen, samma tågresa som i morse fast i motsatt riktning, hem och packa för att ta oss till det lilla fiskehuset i Grundsund imorgon. Begravningen var fin och vilken lättsam tillställning det blev mitt i det sorgliga med en präst som kände mormor väl. Hon var ingen okomplicerad människa och det blev Läs Mer »

Fredagsbuketten

IMG_2870

På väg hem igen, samma tågresa som i morse fast i motsatt riktning, hem och packa för att ta oss till det lilla fiskehuset i Grundsund imorgon.

Begravningen var fin och vilken lättsam tillställning det blev mitt i det sorgliga med en präst som kände mormor väl. Hon var ingen okomplicerad människa och det blev ett rungande förlösande skratt i kyrkan när prästen berättade om hur det gick till när han hjälpte henne att flytta för några år sedan och inledde historien med; .. ja, Britten var ju som bekant en enveten käring…

Nils Ferlin citerades och som avslutning lyssnade vi på Birgit Nilsson ”Vissi d’arte”. Vackert och väldigt mormorskt. Min fredagsbukett fick stanna på en kista i Malmköping… Ingen idé att säga sov gott till mormor, för jag vet att hon redan är ute på nya äventyr.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »