Need, read, wear, want

En bloggklassiker jag aldrig tidigare delat är Need, read, wear, want, men inspirerad av Weronica får det idag bli just detta. Jag har inget jag riktigt trånar efter, det är så klart fantastiskt att känna sig så nöjd (om det är det jag är, eller bara utmattad med svårt att fokusera) men här fick jag Läs Mer »

Need, read, wear, want

En bloggklassiker jag aldrig tidigare delat är Need, read, wear, want, men inspirerad av Weronica får det idag bli just detta. Jag har inget jag riktigt trånar efter, det är så klart fantastiskt att känna sig så nöjd (om det är det jag är, eller bara utmattad med svårt att fokusera) men här fick jag rannsaka mig själv och ta lite hjälp av Frida som påminde mig om att vårt dansgolv till altan behöver ytterligare accessoarer.

need_read_wear_want0716

Need: När Jesper, som sällan skäms för sig eller någon annan, börjar gå 10 meter bakom mig så vet jag att det är dags att byta glasögon. Mina favvisar har nämligen varit på lagning en gång för mycket sedan Boo var fingerfärdig bebis och droppen var väl för någon månad sen när jag satt på ett jobbmöte och ena skalmen plötsligt landade på ritningarna framför mig medan resten av glasögat satt, oh well, kvar. Hörde jag tejp? Parentes. Detta var f ö inte alls lika penibelt som när jag upptäckte en tub Pevaryl (vid tillfället hemmahörande i min handväska) på konferensrumsgolvet hos en kund. Slutparentes.Vissa par köper likadana träningsoveraller men jag vill också ha ett par RB2180V från Ray Ban trots att de redan pryder en näsa i familjen.

Read: Sommar i P1, så mycket semester att det skriker om det. Faktiskt planerar vi så gott som våra resor kring radiosändningen för att kunna lyssna tillsammans i bilen. Söndagens hjärteknipande program av Tom Malmquist, som för fyra år sedan blev pappa och änkling samma vecka, fick mig att även vilja läsa boken I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv.

Wear: Om 2016 skulle vara ett material i mitt liv så får det nog bli lin. Fladdriga linnebyxor har jag förstås haft sedan tonåren men i år är linet aktuellt både i köket, badrummet, sovrummet och som väggtätare i Lillstugan. Den senaste månaden har jag dessutom praktiskt taget bott i min vita linneskjorta. Min modell har bröstfickor vilket inbjuder till semesterskön BH-strejk. Ja, inte för att man kan stoppa tuttarna i fickorna dårå men för att det dubbla tyget skyler precis lagom mycket på rätta stället.

Want: Som sagt, kom först inte på en endaste sak jag villhöver. Men kan ni tänka er att jag envisats med att ha trädgårdsliken (19 av 20 medelhavsväxter såg inte ut att ha klarat vinterförvaringen) stående på altanen och likt en sörjande mor som inte accepterar faktum fortsatt vattnat dem och gång på gång offensivt mött Jespers intentioner till att köra den vissna djungeln till återvinningen med motiveringen att det fortfarande varit stuns i olivträdens grenar och de inte brustit när jag ovarsamt brutit dem lite. Så. I förra veckan började det ena olivträdet plötsligt skjuta nya skott, liksom några av lavendlarna. Skam den som ger sig! Däremot har en av oliverna stått i en tät kruka och fått bada fötterna lite för länge efter regnväder så den stackaren behöver få lite kärlek i form av en kruka modell större. Ni som följer mig på Instagram har säkert sett flertalet av krukorna från Bergs Potter hemma hos oss så jag vet att jag inte kommer att bli besviken.

Nu ska jag sälla mig till de två ”elementen” på övervåningen och mota dagens oroväckande många nysningar i grind.


2 kommentarer på "Need, read, wear, want"

 1. Christin skriver:

  Älskade (!) Tom Malmquist bok. Läste den på en helg och hela kroppen värkte.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • red_velvet_sofa Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • weekend Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • miscellaneous_39-2016_ire-sofa Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • miscellaneous_38-2016_brickwall Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »