Ett lysande semesterminne

Kanske är det närheten till Göteborg som väcker vitsigheten i mig men den här rubriken serverades liksom lite som på volley. Eftersom Boo deklarerat sedan dag ett att det enda hon ville göra på semestern var att åka båt så fick det bli så idag när både hon och Jesper började känna sig lite bättre. Läs Mer »

Ett lysande semesterminne

Kanske är det närheten till Göteborg som väcker vitsigheten i mig men den här rubriken serverades liksom lite som på volley.

Eftersom Boo deklarerat sedan dag ett att det enda hon ville göra på semestern var att åka båt så fick det bli så idag när både hon och Jesper började känna sig lite bättre. Kanske menade hon inte Västtrafiks gamla dieseltuffande M/S Ranja mellan Grundsund och Lysekil i just den önskan men superyatchen i hamnen såg lite… eh, upptagen ut. Trots strålande väder så tog vi en dagsutflykt till Havets hus och en bokad kvällsmiddag på Publik, restaurangen vi slumpmässigt hittade under vår kustresa förra sommaren.

Vi strosade även lite på stan och hamnade i den fina inredningsbutiken Svenskafrost. Genast fick Jesper syn på Karlskrona-lampan som han suktat efter i ett par år och smart som han är fick han mig att betala den (ärligt talat så ledsnade jag på att höra honom oja sig över hur fin den är, hur bra den skulle passa i Torpet och ändå inte komma till skott). Trots att det kanske rimmar lite illa att åka till motsatt kust för att köpa något från grannkommunen så är det väl kanske just ett sådant här tillfälle som behövs för att göra slag i saken. Nu kommer vi tänka på vår mysiga Grundsundsvecka varje gång vi tänder den här oljelampan under mörkare kvällar ute på Torpet.

Däremot glömde vi köpa fotogen vilket var synd eftersom det nu på kvällen drog ihop sig till regnväder och det hade varit mysigt att kura skymning i lampans fladdrande sken i det gamla fiskehuset i backen.

littlemissfixit_karlskrona_nattlampa01littlemissfixit_karlskrona_nattlampa02

Imorgon är det vår sista heldag här och även om jag längtar hem efter grillkvällar med kompisar och diverse fixarprojekt som väntar så känns det som att vi gärna stannat längre.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • skogsvagen14_bergkvara06 Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • img_5454.jpg Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • img_5337.jpg Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt ”något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »