Miscellaneous w29/2016

Den senaste veckan har jag haft lite tekniska problem med bloggen (lagom som webbredaktören (och min länk till teknisk support) gick på semester)  och mina inlägg har inte publicerats som de skulle, så det kommer dyka upp lite bakåtpubliceringar bara så ni vet. Åter i Kalmar igen, och hela familjen har liksom jäst ut som Läs Mer »

Miscellaneous w29/2016

Den senaste veckan har jag haft lite tekniska problem med bloggen (lagom som webbredaktören (och min länk till teknisk support) gick på semester)  och mina inlägg har inte publicerats som de skulle, så det kommer dyka upp lite bakåtpubliceringar bara så ni vet.

Åter i Kalmar igen, och hela familjen har liksom jäst ut som en lycklig deg i en liten hundraårig bunke kallad hemma, bland törstiga inneväxter och svulstiga trädgårdshallon. Resten av semestern kommer vi nog tillbringa här, eller möjligtvis i Torpet.

Mycket intryck har passerat min skalle den senaste veckan, inte minst under halvdagen jag förlustade mig i några av Göteborgs inredningsbutiker. Dessutom är jag efter en avslappnad semestervecka mer än taggad för att ta tag i nya projekt här hemma så här kommer en blandning av villhövers & dreams. Bilderna är länkade till källan.

Först ut är en inspirationsbild för vårt sovrum. Det är ett par år sedan jag gjorde en rekning för ett hemma-hos-jobb (lägenheten såldes dock istället för fotas) och blev helt kär i dess rosa sovrum. Inte tokskärt som väggarna i mitt rum när jag var 10-12 år, utan lätt smutsrosa, ja som på bilden. Har inte lyckats övertyga Jesper helt än dock. För övrigt vill jag också ha 3 m i tak och fikonträd höga som hus.

miscellaneous29_pinkwalls

Ända sedan vi var på konsert, jag var i vecka 39 med Boo i magen, och hotellrummet hade den mest drömmiga sänghimmeln så har jag velat ha en själv i all sin fluffighet. Innan vi bytte sovrum hade vi en stramare variant som jag gjorde av metervara av sån där bomullsväv man använder när man gör kroppkakor. Inte såå romantiskt och just den här skapelsen fick faktiskt följa med hem från Göteborg via Artilleriet. Ja jösses, det verkar inte bättre än att pojkflickan hittat sin inre prinsesstårta.

miscellaneous29_baldakine

Vad är ett sovrum utan linne? Och vad är linneskåp utan lavendel? Jag sniffade på detta linnevatten från L:A Bruket i veckan och jösses vad det doftade himmel, rent, varmt och gott. Precis detta vill jag att alla mina lakan med en lätt doft av tvättsåpa ska ha som wingman.

miscellaneous29_linnevatten

Rabarberna vi satte i våras är redo att skördas. Men varför inte njuta av dem som bordsdekoration innan de blir paj eller saft? Blommorna är bra att skära bort eftersom de stjäl näring från frukten. Personligen gillar jag verkligen de röda skaften i kombination med de stora gröna bladen och min kompis Jenny som vi gjorde lunchstopp hos idag hade så fint satt ett knippe i en vas likt den på bilden.

miscellaneous29_rhubarb

Prat om paj får mig att tänka på ägg och ägg får mig att tänka på de här fina äggställen från The Kitchen. Jag älskar det rustika i leran och kontrasten och lättheten i den vita glaseringen. Det kan få stå på min köksbänk alla dagar i veckan.

miscellaneous29_eggstand

Appropå alla dagar i veckan så har större delen av semestern passerat och snart är vardagen här igen. Skolstart, höst och som alltid en viss känsla av nystart. Jag fastnade för den här toppen från Cos och tänker att den kan förgylla mina dagar på kontoret efter sommaren.

miscellaneous29_cos_top

Nu är det hög tid att sova för  imorgon bitti ska jag hämta ännu ett Blocketfynd. Eller just fyndbiten kan diskuteras men det säljs via Blocket i alla fall och ska bli en födelsedagspresent till vår 4-åring to be.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • red_velvet_sofa Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • weekend Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • miscellaneous_39-2016_ire-sofa Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • miscellaneous_38-2016_brickwall Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »