Norrvidinges gamla stationshus

Sedan vi köpte Hundraåringen har jag så gott som slutat att kolla Hemnet. Det är lite Pater noster över det hela: ”… inled oss icke i frestelse…”, ja jag är typ rädd för att bli kär i något annat hus och vilja flytta. Eller behöva genomlida en olycklig huskärleksaffär. Men alldeles uppenbart hindrar det inte Läs Mer »

Norrvidinges gamla stationshus

Sedan vi köpte Hundraåringen har jag så gott som slutat att kolla Hemnet. Det är lite Pater noster över det hela: ”… inled oss icke i frestelse…”, ja jag är typ rädd för att bli kär i något annat hus och vilja flytta. Eller behöva genomlida en olycklig huskärleksaffär. Men alldeles uppenbart hindrar det inte Jesper att fortsätta sitt Hemnet-knarkande och titt som tätt messa över en länk.

Det senaste objektet som tål att suckas lite drömmigt över är det gamla stationshuset i skånska Norrvidinge. Jag har ju som sagt (sedan 10-åriga jag såg filmen Flashdance, där huvudrollsinnehavaren Alex bor i en lagerlokal) ”alltid” drömt om att bo i en udda byggnad. På grund av storleken, formen, historien och materialen. Just detta är det som får hjärtat att slå ett extra slag för den här klickraketen.

Teglet. Takhöjden. Fönstren. Detaljerna. Och en oinredd vind fick min husbarometer att gå för högtryck.

Uppvärmningskostnader. Läget. Planlösningen. Är dock sånt som gör att det inte blir en olycklig kärlekshistoria… Denna gång.

Välkomna till gamla stationshuset i NorrvidingeEntré in i fd. väntsalenVäntsalenPostfackenBiljettluckaFd. biljettrummetDetaljbild - nycklarOvanvåning i öppenplanlösningKöksluckor av massivt träInredningsbar vind med otrolig utsiktUteplats med utsikt mot tåget

Foto: mäklarbilder via Fastighetsbyrån

Men lite kan man ju drömma sig bort och låta sig inspireras.

Nu har jag precis vinkat av min emigrerade kompis Maria som kom förbi på sin resa tillbaka till Nederländerna. Hon hade med sig något till mig från Gotland och jag vill egentligen hoppa jämfota av materiell glädje. Hoppas jag kan visa mer av det imorgon!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • budget6 Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • budget_2B Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • luzette_foto_anders_thessing-1024x684 Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • littlemissfixit_ally_kruka_plantagen02 Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »