Rotgrillad ananas med kokoskräm

Vi släpper inte taget om sommaren riktigt än, så tänd grillen! Och vet ni, det går alldeles utmärkt att grilla utan kött. Paul Svensson visar hur.

Läs Mer »

Rotgrillad ananas med kokoskräm

Rotigrillad ananas Guadalupe med kokoskräm_148 och 149

4 portioner

1 ananas
1 msk rosépeppar
1 bit torkad pomerans
1 kanelstång
2 msk farinsocker
1 tsk hel kryddpeppar
1 tsk malen ingefära
1 hel kryddnejlika
5 svartpepparkorn

Kokoskräm
5 äggulor
1 msk majsstärkelse t ex Maizenas
1 burk kokosmjölk (400 ml)
4 msk strösocker
1 dl vispgrädde lättvispad

Blanda alla kryddor och mal i en kryddkvarn eller matberedare.

Skala ananasen men behåll blasten. Stick ett stålspett genom ananasen (alternativt grilla direkt på gallret). Fäst i roti eller låt hänga på kanten av grillen.

Pudra runt om med kryddblandningen och grilla på alla sidor över direkt glöd. När du vänder ananasen, pudra på mer kryddblandning tills ytan får en glansig gyllenbrun färg.

Skär i skivor och ät ananasen som den är eller med kokoskräm eller lite lättvispad grädde och vaniljglass.

Kokoskräm
Vispa ihop äggulor, majsstärkelse och socker i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken och låt blandningen sjuda långsamt tills den första bubblan kommer och krämen tjocknar. Ta av från värmen och vispa krämen tills den är kall.

Vispa grädden lätt och blanda krämen med gräd- den vid servering.

Recept ur Paul Svenssons Grilla Vego. Foto Rickard Sönnerstam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Livsstil