The elk salad

Stockholmskrogen The Flying Elk, med stjärnkocken Björn Frantzén i spetsen, har släppt kokbok – här är en av Rum Hemmas favoriter.

Läs Mer »

The elk salad

omslag-recept

4 portioner


Bönor

1 ask haricots vetts (ca 200 g)
1 ask vaxbönor (ca 200 g)
2 msk hackad dragon
1 msk olivolja
pepparrotsdressing
2 dl crème fraiche
2 msk skalad och riven pepparrot
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1-2 tsk citronsaft

Sallad
50 g grov spenat (sköljd och torkad)
50 g späd romansallad (sköljd och torkad)
200 g rökt böckling eller sik i bitar
4 ägg (kokta i 8 minuter) skalade och halverade
200 g bintjepotatis (kokt, kall och skivad)
1 rödlök (skalad och tunt skivad)
2 msk hackad eller plockad dragon


Ansa bönorna och koka i saltat vatten i 2 minuter. Kyl av i isvatten. Vänd upp med dragon och olja, krydda med salt.

Blanda créme fraiche, pepparrot och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.

Recept från Björn Frantzéns The Flying Elk Foto Martin Botvidsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Livsstil