Vinnarna från Årets Rum 2017

Ett startskott på designveckan och en hyllning till det bästa från det gångna årets arkitektur och design. It Is Media, Rum Hemmas förlag, bjöd in till Årets Rum 2017, och här är alla vinnare från galan.

Läs Mer »

Vinnarna från Årets Rum 2017

Årets Rum är en hyllning till det gångna årets bästa svenska arkitektur och design. För fjärde året i rad uppmärksammades såväl etablerade namn som nykomlingar inom kategorierna Årets Arkitektur, Årets Möbel, Årets Hemmapryl och Årets Designer. Årets tema var ”den goda idén”, och här presenteras samtliga vinnare från galan måndagen den 6 februari.

ÅRETS ARKITEKTUR

sthlmny

STHLMNYC
Framtidens arkitektur möter liknande utmaningar över hela världen. Kunskapsutbyte över gränser är en förutsättning för att snabbt nå en hållbar utveckling. STHLMNYC är ett initiativ av två arkitekter som lyckats mobilisera branschen i Stockholm och New York och visat att broar kan byggas trots stora avstånd.


ÅRETS MÖBEL

växthus

Växthuset Greenhouse av Atelier 2+ för Design House Stockholm
En helt ny möbeltypologi – som man kan odla kryddväxter i, driva upp orkidéer i, eller kanske ha som kaktusträdgård? Ett litet växthus, som har förvandlats till en vacker möbel. En sympatisk design som man blir glad av.


ÅRETS HEMMAPRYL

dancing

Kollektionen Dancing Dune av AEO för Lidköpings Porslinsfabrik
Gammalt möter nytt. Dancing Dune är 3D-teknik, traditionell porslinshantverk och enkla, vackra former i en oslagbar kombination. Dessutom ger den nytt ljus till svensk porslinstillverkning.


ÅRETS DESIGNER

massprod

Chris Martin & Magnus Elebäck – Massproductions
Massproductions sammanför på ett unikt sätt kreativitet och produktion i en design som möter framtidens krav på estetik, kvalitet och hållbarhet.


Juryn bestod i år av Martin Rörby, Rahel Belatchew Lerdell, Hanna Wendelbo, Jonas Pettersson, Eero Koivisto, Rums chefredaktör Matilda Stannow, Nya Rums chefredaktör Josefin Udén, Rum Hemmas chefredaktör Amina Djemili och Rum Designs chefredaktör Susanne Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Nyheter