Dead Fred

Med formen av en klassisk krit-ritad outline efter en död mans kropp ligger denna matta som ett kvarvarande bevis från mordet som begåtts i ditt vardagsrum?? Inspirerad av gamla tv-deckare gjorde brittiske Alex Carpenter sin Drop Dead Rug och efter succén på London Design Festival kommer den snart sättas i production. Tills dess finns den Läs Mer »

Dead Fred

Med formen av en klassisk krit-ritad outline efter en död mans kropp ligger denna matta som ett kvarvarande bevis från mordet som begåtts i ditt vardagsrum??

Inspirerad av gamla tv-deckare gjorde brittiske Alex Carpenter sin Drop Dead Rug och efter succén på London Design Festival kommer den snart sättas i production. Tills dess finns den tillgänglig för priset av £150. Kontakta Alex genom Udderstuff.

Udder är en samling unga designers som med satir och humor leker med den mörka sidan av design. På hemsidan kan man läsa: "We may not be the best but we're pretty funny"

Skön inställning måste jag säga!

C S I
Foto: udder.co.uk


Inga kommentarer på "Dead Fred"

 1. Sigvetilde skriver:

  This is a truly fantastic site, which I stumbled upon through google, I must say it has been a pleasure viewing this site and I am very happy that I found it, excellent content, keep up the good work and good luck.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »