Det är ju lysande!

Just nu pågår den indiska högtiden Diwali [deepavali]. Det är ljusets högtid och den mest populära av de indiska folkfesterna. Diwali inleds med det hinduiska nyåret och pågår i tre till fem dagar. Namnet Diwali betyder "rader av tända lyktor" Till helgen är det åter dags att ställa tillbaka klockan. Vi får tillbaka den där Läs Mer »

Det är ju lysande!

Just nu pågår den indiska högtiden Diwali [deepavali]. Det är ljusets högtid och den mest populära av de indiska folkfesterna. Diwali inleds med det hinduiska nyåret och pågår i tre till fem dagar.

Namnet Diwali betyder "rader av tända lyktor"

Till helgen är det åter dags att ställa tillbaka klockan. Vi får tillbaka den där sköna timmen som togs ifrån oss på morgonkvisten i våras, men på köpet blir kvällen mörkare. Vad är bättre då än att kura inomhus och tända ljus, i långa rader…

Vad ska du göra med din extra timme på söndag? Jag ska ta en lässtund i sängen tror jag!

Ljusets högtid

Tycker du också att det är svårt att minnas det där om klockan ska ställas fram en timme eller tillbaka en timme? Ett litet kom ihåg: "På våren tar man fram utemöblerna från förrådet och på hösten ställer man tillbaka dem igen"
Men du, glöm inte att olja in dem ibland också…


Inga kommentarer på "Det är ju lysande!"

 1. Dominicgunhild skriver:

  Nice site – pity you have to go to such lengths to moderate it.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »