Presenten

Denna presentångest! Att ha en begränsad budget, en vision, och en sambo som själv skaffar det han vill ha, kräver ganska mycket tankeverksamhet. Mycket funderande och  många frågor och slutligen oändligt mycket nätsurfande! Men till slut hittade jag presenten som jag tyckte fyllde mina kriterier; intressera födelsedagsbarnet upplevelse snarare än pryl mervärde, ökad kunskap helst Läs Mer »

Presenten

Denna presentångest! Att ha en begränsad budget, en vision, och en sambo som själv skaffar det han vill ha, kräver ganska mycket tankeverksamhet. Mycket funderande och  många frågor och slutligen oändligt mycket nätsurfande! Men till slut hittade jag presenten som jag tyckte fyllde mina kriterier;

 • intressera födelsedagsbarnet
 • upplevelse snarare än pryl
 • mervärde, ökad kunskap
 • helst något vi kan göra tillsammans

Rent a chef blev den perfekta gåvan! Jag gav bort en livs levande kock! För en kväll kommer en gourmetkock hem till vårt eget kök. Tillsammans lagar vi en trerättersmeny [som jag redan beställt]. Med sig har han alla råvaror och utrustning som behövs.
Detta betyder ju, förutom att maten kommer bli nåt alldeles x-tra, att hemligheter som tricket att choppa ex. örter så där supersnabbt utan att skära fingrarna av sig, eller vad att "sautera" , "bräsera" och "blanchera" egentligen betyder på ren svenska, kommer att kunna avslöjas…

Som grädden på moset [eller ska jag säga som rabarberconsommén på vaniljpannacottan…] får födelsedagsbarnet ett alldeles eget tjusigt förkläde!

Som att gå på finrestaurang men istället för att betala överpriser för vinet du aldrig provat, kunna köpa det i förväg på systembolaget. För det gör din kock också… tipsar om lämpligt vin till maten. Dessutom kan du duka bordet precis så som du vill ha det!

I paketet fick den matlagningsintresserade Kärleken ytterligare en Globalkniv till samlingen, och själva presentkortet [ja för den fysiska kocken kommer inte förrän om några veckor] som ett vitsigt recept: "FÖDELSEDAGSPRESENT 30 portioner .. etc."

Ett hett presenttips!

Presenten
Foto: Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Presenten"

 1. Johanna skriver:

  Vilken fantastisk present, hoppas han blev riktigt glad 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »