Inspirerande färgklick

Foto: Little Miss Fix It IKEA säljer en hel hög med fina och inspirerade böcker till ett förmånligt pris [särskilt till dig med familykort]. Eftersom jag bland böcker är som ett barn i en godisaffär kan jag sällan stå emot, för böcker kan man väl aldrig ha för många av?! Den senaste i raden är Läs Mer »

Inspirerande färgklick

Mönster
Foto: Little Miss Fix It

IKEA säljer en hel hög med fina och inspirerade böcker till ett förmånligt pris [särskilt till dig med familykort]. Eftersom jag bland böcker är som ett barn i en godisaffär kan jag sällan stå emot, för böcker kan man väl aldrig ha för många av?! Den senaste i raden är den här skönheten som med sin sammetstextur på framsidan var totalt oemotståndlig.

Tricia Guild är en vår tids främsta inredningsdesigner. Hon har de senaste 30 åren haft ett oerhört stort inflytande på heminredningen i väst-världen. Hon är ju känd för sina färsprakande textilier, och hennes 10-tal böcker är precis lika färgsprakande och inspirerande.

Den heta mönstertrenden som vi är mitt uppe i väller över av ränder, stora blommor och barocka krumelurer och mycket starka färger. Huvudet på spiken för Tricia.

I sin nya bok berättar hon om ursprungen till mönstren, om inspiration bland annat från Indien, Sydamerika, Frankrike och Sverige. I flera hundra bilder visas hur mönster helt kan förändra ett rum eller en möbel. Man får tips och bakgrund -men framför allt inspiration!
Boken är uppdelad i sex kapitel som beskriver mönstrens historiska utveckling längs Sidenvägen via organiska, föreställande och geometriska former till inspirationen från Indien och indianerna längs den syd-amerikanska Inkaleden.

Boken är så fin att jag inte ville gömma den i bokhyllan, utan istället ha den som ett konstverk som lyser upp en del av vardagsrummet. Dessutom älskar jag rött och rosa ihop.

 


Inga kommentarer på "Inspirerande färgklick"

 1. Em skriver:

  Jaha, säljer IKEA böcker? Vad kul! Jag gillar också stora, fina, glansiga soffbordsböcker 🙂

 2. cleo skriver:

  Jag lånade den på biblioteket förra veckan. Vir hon vbara sååå fantastisk! Jag fick en Designers guild kudde av min mamma i juklapp och jag kan bara stå och titta på den och känna mig LYCKLIG!! 🙂

 3. Myran lill sis skriver:

  oj vad underbart fint du har fått här, har inte besökt sidan sen dec. kul kul. Hoppas det går fint med studierna och att slottet håller klassen. vi höres av på telen im, saknar dig sweet big sis! puss och kram! Natti


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »