Lampan som hägrar

Något som står högt upp på prioriteringslistan är vårt blivande hemma-kontor. Mycket viktigt eftersom Kärleken ska jobba hemifrån mot firman som stannar kvar i Visby. Jag hittade ett fantastiskt skrivbord på second hand, ett riktigt direktörsbord faktiskt, som jag skall renovera. Som pricken över p:et tänker jag mig lampan som jag suktat efter i så Läs Mer »

Lampan som hägrar

Något som står högt upp på prioriteringslistan är vårt blivande hemma-kontor. Mycket viktigt eftersom Kärleken ska jobba hemifrån mot firman som stannar kvar i Visby.

Jag hittade ett fantastiskt skrivbord på second hand, ett riktigt direktörsbord faktiskt, som jag skall renovera. Som pricken över p:et tänker jag mig lampan som jag suktat efter i så många år; Heron från Luxo.

Formgivning så det stänker om det!!

Jag har ju alltid sett att formen är en stiliserad fågel, men det var först när jag såg namnet som jag förstod vilken fågel det faktiskt var:

heron [‘her(∂)n] s zool. häger

I våras gick jag en söndagspromenad längs med Nyköpingsån och där stod han, Heron, ståtlig som få och vacker även på bild.

image227
Fotot: luxo.se och Little Miss Fix It


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »