Dukat för fåglarna

Än är höstens matbord dukat för fåglarna, men när jag cyklade till jobbet härom morgonen rök det om andedräkten och det var märkbart kallare, vilket betyder att naturens matförråd snart kommer att sina och det är dags att börja tänka på våra befjädrade små vänner. Ett fågelbord utanför köksfönstret är både hemtrevligt, underhållande och pedagogiskt, Läs Mer »

Dukat för fåglarna

Än är höstens matbord dukat för fåglarna, men när jag cyklade till jobbet härom morgonen rök det om andedräkten och det var märkbart kallare, vilket betyder att naturens matförråd snart kommer att sina och det är dags att börja tänka på våra befjädrade små vänner.

Ett fågelbord utanför köksfönstret är både hemtrevligt, underhållande och pedagogiskt, det var åtminstone så jag lärde mig flera fågelarter som barn.

När jag var liten såg fågelborden ut som små trähus eller så hade man klassikern Kåtan från Hammarplast. Idag kan du få de i alla möjliga varianter och material, här är några exempel, en del roliga och en del underbart sköna.

$4.50 Popoutz
image244
£4.49 The Urban Garden
image239

$26 Velocity Art & Design
image242

$82 Pure Modern
image241

£42 The Urban Garden
image237

949 kr Design Online

image245

949 kr Eva Solo för Dansk Design
image235

£69 The Urban Garden
image238


Inga kommentarer på "Dukat för fåglarna"

 1. ylle skriver:

  GAMLA moster !!!!! – Jo jag tackar!!!
  ha ha ha
  väldigt ärtiga fågelmatgrejer Du hittat!!
  Jag (vi) är ju entusiastiska fågelmatare hela vintern, hos oss trivs över 22 olika arter. Så sant, det börjar bli kallt nu, så det är väl dags att ladda fågelmatsautomaterna…
  Kul att Du hittade mig, ibland är jorden rätt liten…
  kram
  Ylle-moster


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »