Adventskalender för stora barn

På inflyttningsfesten vi hade 1 december stod också adventskalendern till Kärleken färdig. Jag lovar, det fanns inte en manlig individ på det partyt som inte var avundsjuk på den lycklige ägaren… Stora barn tycker också om överraskningar! Kalendern är gjord utav 24 stycken BILLIG kruka från IKEA för 5:- st. Siffrorna är utskuren vinyl från Läs Mer »

Adventskalender för stora barn

image249

På inflyttningsfesten vi hade 1 december stod också adventskalendern till Kärleken färdig. Jag lovar, det fanns inte en manlig individ på det partyt som inte var avundsjuk på den lycklige ägaren… Stora barn tycker också om överraskningar!

Kalendern är gjord utav 24 stycken BILLIG kruka från IKEA för 5:- st. Siffrorna är utskuren vinyl från Arkitetktkopia för c:a 150-200:-. Hur man väljer att placera den är ju valfritt, i mitt fall passade denna 3-planshylla perfekt, men allt som är jämnt delbart med 24 funkar ju, även 2,4,6,8 eller 12 hyllplan, om symmetri är viktigt vill säga…

Till vuxna i allmänhet, och till killar i synnerhet kan det vara svårt att hitta små, billiga presenter, något som är ett måste för att julklappskassan inte ska spricka. Här är några exempel:

tablettask
c-vitamin
kalsonger
strumpor
espressokoppar
miniwhiskyflaskor
en dikt eller personligt rim
cerat
ansiktsmask
pocketbok
reflex
chokladtryffel med favoritsmak
egenbränd cd med älsklingsmusik
ovanlig flasköl
presentkort på tjänster ex. "10 min massage"

Bra butiker för presenter likt dessa;

IKEA
Lagerhaus
H&M
Apoteket
Inspiration
Ica MAXI

Lite sent att inspirera någon kanske, men vad sjutton.. det blir ju en adventstid nästa år också! Dessutom kan man ju göra kalendern år efter år, turas om att få innehållet, eller varför inte fixa 12 paket var och få en liten överraskning varannan dag!

Har Ni några tips på passande små klappar?


Inga kommentarer på "Adventskalender för stora barn"

 1. Anonym skriver:

  Åh det är så fint! Om jag hade plats! Ska fundera ut en bra plats till nästa advent! Du är så knåpig! 🙂

 2. underbaraclara skriver:

  Fy vilket fint tips! vad synd att jag såg det så sent bara

 3. Caroline skriver:

  Det här var det mest fantastiska jag sett!!

 4. Sophia skriver:

  Men vilken lycka jag får här då. Har köpt adeventskalendern tower och sprang på stan igår för att försöka hitta saker till sambon. Detta inlägg kunde inte ha kommit mer lägligt 😀


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »