Minipåskägg som bordsplacering

En söt variant på påskägg är dessa urblåsta "fejkägg", som även blir ett uppskattat inslag vid påskmiddagen. Gör så här: Blås ut äggen, och skölj dem rena i vatten (helst några dagar i förväg så de hinner torka ordentligt]. Bottenhålet kan göras ganska stort, c:a 1 cm i diameter. Fyll de med små godisar, ex. Läs Mer »

Minipåskägg som bordsplacering

En söt variant på påskägg är dessa urblåsta "fejkägg", som även blir ett uppskattat inslag vid påskmiddagen.

Gör så här:

 • Blås ut äggen, och skölj dem rena i vatten (helst några dagar i förväg så de hinner torka ordentligt]. Bottenhålet kan göras ganska stort, c:a 1 cm i diameter.
 • Fyll de med små godisar, ex. NonStop eller Palle Kuling.
 • Klipp en cirkel i vitt papper och klistra igen för bottenhålet.
 • Topphålet [blåshålet] döljer man genom att ex. sätta fast en liten sticker eller en liten fjäder som dekoration.
 • Skriv gästernas namn på äggen och placera i äggkoppar, lik vanlig frukostägg-servering, vid var mans plats runt bordet. Bäst är en skålad äggkopp där bottenlagningen döljs.

Döm om förvåningen när de knackar hål på "matägget" och möts av smågodis!

     image324
Foto: Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Minipåskägg som bordsplacering"

 1. :.sara skriver:

  Åhh vad roligt att du gillade idén Hanna-Sofia!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »