Canon eller Nikon – Hjälp mig!

Jag har i ett par veckors tid försökt komma fram till den bästa/mest prisvärda digitala systemkameran för min del. Från att ha varit en bestämd Canonist börjar mer och mer luta över mot Nikonanterna. Innan digitalkamerornas tid fotade jag endast med en Canon systemkamera EOS 300, med standard 28-80 objektiv och extern blixt. Sedan blev Läs Mer »

Canon eller Nikon – Hjälp mig!

Jag har i ett par veckors tid försökt komma fram till den bästa/mest prisvärda digitala systemkameran för min del. Från att ha varit en bestämd Canonist börjar mer och mer luta över mot Nikonanterna.

Innan digitalkamerornas tid fotade jag endast med en Canon systemkamera EOS 300, med standard 28-80 objektiv och extern blixt.

Sedan blev det en Nikon coolpix kompaktkamera som följdes av en Casio Exilim. Jag var aldrig särskilt nöjd med min Nikon varför den avigheten förmodligen har spelat roll även när jag tittar på systemkamera.

Ni är ju ett helt gäng fantastiska fotografer därute i bloggosfären och jag vet att många av de bloggare jag läser använder sig av en digital systemkamera.
Hjälp mig! Berätta vad ni fotar med, vad ni är nöjda med och vad ni är missnöjda med.

Mitt mål är att höja mitt fotograferande en eller ett par nivåer och jag väljer därför mellan Canon 40D [bästa mellanklass kameran från Canon just nu] eller en Nikon D80 [som prestandamässigt ligger mellen Canons 40D och föregångaren 450D].

Vad som talar för en Canon är, trots det högre priset, att jag har lite utrustning som redan passar etc. Vad som talar för Nikon är att jag får såpass mycket mer för pengarna att jag för samma pris kan få en extra macroglugg etc.

Jag skulle uppskatta såå mycket om ni kommenterade detta inlägg och berättar om era egna erfarenheter.

Tusen tack på förhand!

image384


Inga kommentarer på "Canon eller Nikon – Hjälp mig!"

 1. Hanna-Sofia skriver:

  Tyckte själv det var lika svårt att välja men här hemma blev det en Nikon D 80. Har precis investerat i ett Macroobjektiv också. Tyckte inte det jag fick med var något vidare utan valde ett annat som jag iofs fick rabatt på.

 2. Elin skriver:

  Jag gillar ju Nikon bäst, men när jag pluggade foto var det ungefär 50-50 som hade Nikon och Canon. Tror det är mycket smaksak, men jag kan i alla fall säga att jag är SUPERNÖJD med min begagnade F100 som jag köpte för 8000:-. Jag har en optik till den som är 28-105 och med Macro. Använder det till allt! Bilderna på min blogg är dock plåtde med mobilkamera. I alla fall de flesta, så kolla inte kvalitén där!

 3. Patrik A skriver:

  jag ska köpa en nikon D60 under veckan…..oj vad jag ser fram emot den.

 4. :.sara skriver:

  Tack för era åsikter! Jag har fortfarande inte bestämt mig 🙂

 5. *Malin* skriver:

  Själv har jag en Nikon D50, ångrar att jag inte köte snäppet bättre… Älskar iaf min Nikon, men har även en coolpix som är riktigt kass i mitt tycke. Canon har jag ingen som helst erfarenhet av så där kan jag inte tycka till. 🙂 Jag tror det är lite vad man är van vid. Jag har alltid haft Nikon i alla kameror o är van vid deras system o knappar.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »