Sommarinspirerade bordsdukningar

Nyss hemkommen från inspirationskvällen på IKEA, förutom härliga exempel på bordsdukningar fick jag med mig en hel drös med andra saker. IKEA STOCKHOLM vas, RIBBA ram, BLOMSTER vas, servetter och lite annat smått och gott. Kan man åka från det där stället tomhänt? Dukningarna som visades representerade IKEAs fyra stilgrupper. COUNTRY, MODERN, SCANDINAVIAN och YOUNG Läs Mer »

Sommarinspirerade bordsdukningar

Nyss hemkommen från inspirationskvällen på IKEA, förutom härliga exempel på bordsdukningar fick jag med mig en hel drös med andra saker. IKEA STOCKHOLM vas, RIBBA ram, BLOMSTER vas, servetter och lite annat smått och gott. Kan man åka från det där stället tomhänt?

Dukningarna som visades representerade IKEAs fyra stilgrupper. COUNTRY, MODERN, SCANDINAVIAN och YOUNG SWEDE. Nu blir det lite inspiration/IKEA-skola…

Först ut är bröllopsdukningen i COUNTRY:

Växter är alltid fint, här blandas både äkta murgröna och konstgjorda BLOMSTER ranunkel. Bordsplaceringen ligger i glaset och menyn är placerad till varje gäst separat bredvid kuvertet. Porslinet, och även de handblåsta glasen, är lite kurvigt och ger en romantisk lantlig känsla. En batteridriven ljusslinga bidrar till mysig stämning.

Nästa dukning är tjejmiddagen i somrig MODERN:

Panellängder har här använt som löpare och limen fungerar både som borsdekoration, namnlappshållare och doftkälla. Menyn på vasen gör att den lilla tillställningen känns lite mer festlig. Färgtema är alltid snyggt och fräscht. Raka linjer och klara färger gör den här dukningen modern. [tänk, på just den middagen var moi bjuden… ;-)]

Här är en variant av midsommar i SCANDINAVIAN:

Ett naturnära dukningstema, med stenar och trä som dekoration. Somrig skärgårdskänsla med porslin i ljusa pastellfärger och handblåsta rejäla glas som fungerar både till vinet eller ölen. Menyerna på bordet är inramade i en obehandlad träram och blir en praktiskt och fin del av det traditionella skandinaviska arvet.

Denna picknickdukning är presenterad i YOUNG SWEDE:

Färgstark och full med attityd. Kontinental känsla med plädar och kuddar som tillsammans med ljuslyktorna gör att picknicken kan vara långt in på natten…

Det är så man jobbar som inredare på IKEA. Alla produkter tillhör någon av de fyra stilgrupperna och passar därför bäst att presenteras tillsammans, men det viktiga är inte tillhörigheten för i sitt sammanhang kan rätt MODERN grej bidra till den rätta YOUNG SWEDE känslan etc. Hänger ni med? Inte helt enkelt, men det är det som gör jobbet så utmanande också!

Foto: :.sara, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Sommarinspirerade bordsdukningar"

 1. Hanna-Sofia skriver:

  Ja det var verkligen inspirerande dukning. Väldigt vackert!

 2. Ika skriver:

  Men… vad var jag då?? jag ville ju också bli inspirerad… typiskt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »